Ο νέος μεταναστευτικός νόμος εγκρίθηκε παμψηφεί… μόνο από «γαλάζιους» βουλευτές – Στα «κάγκελα» η αντιπολίτευση

Ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης για την επίσπευση των διαδικασιών ασύλου και τις κλειστές δομές στα νησιά, μόνο με τις ψήφους των «γαλάζιων» βουλευτών.

Η κυβέρνηση δέχτηκε τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, για τις απόρρητες δαπάνες, τις απευθείας αναθέσεις και τους μετακλητούς υπαλλήλους στο υπουργείο Μετανάστευσης, μεταξύ άλλων, ενώ το Κίνημα Αλλαγής υπέβαλε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για μια σειρά από άρθρα, όπως

αυτό για τα απόρρητα κονδύλια.

Απαντώντας στις ομαδικές επικρίσεις, ο αναπληρωτής υπουργός, Γιώργος Κουμουτσάκος, υποστήριξε ότι η διαχείριση απόρρητων κονδυλίων δικαιολογείται μετά την ένταση στα σύνορα. «Δεν δικαιολογείται κανενός είδους εφησυχασμός» είπε, κάνοντας λόγο για «αποξηραμένο» τοπίο διαλόγου με την Τουρκία. Ο δε υπουργός Νότης Μηταράκης, υπογράμμισε ότι τον Απρίλιο οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν κατά 97%.

Νωρίτερα, η Φώφη Γεννηματά υποστήριξε από το βήμα ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις που υποθάλπουν την αδιαφάνεια στο Μεταναστευτικό, κατηγορώντας το Νότη Μηταράκη ότι δημιουργεί ένα υπουργείο μετακλητών υπαλλήλων, συνεχίζοντας το πελατειακό κράτος της Δεξιάς.

«Φτιάχνετε στα νησιά και στην ενδοχώρα τις νέες σιδερόφραχτες φυλακές της Ε.Ε., που, εκτός όλων των άλλων, θα είναι ενεργές υγειονομικές βόμβες, εξαιτίας της έλλειψης στοιχειωδών υποδομών υγιεινής», κατήγγειλε από την πλευρά του ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα