Ο Άδωνις προκάλεσε μπάχαλο με τις δηλώσεις του περί επαναλειτουργίας των καταστημάτων

Σύγχυση στην αγορά προκαλούν οι δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για την επαναλειτουργία των καταστημάτων. Χωρίς ακόμα να έχει οριστικοποιηθεί το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος που θα αποκτήσει πάλι ζωή η αγορά, ο υπουργός Ανάπτυξης τοποθέτησε χρονικά το άνοιγμα των πρώτων καταστημάτων στα μέσα Μαΐου.

Ούτε όμως ποια είναι τα καταστήματα που θα ανοίξουν πρώτα προσδιόρισε ο υπουργός, λέγοντας απλά ότι η άρση

των περιοριστικών μέτρων για τα μαγαζιά θα γίνει με αντίστροφη πορεία από αυτή που έκλεισαν.

Το τελευταίο όμως που χρειάζεται αυτή τη στιγμή η αγορά είναι προχειρότητα και γενικόλογες προαναγγελίες, καθώς η ζημιά που έχουν υποστεί οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι τεράστια. Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και στα μέσα Μαΐου, με βάση το καλό σενάριο, θα μπορεί να ξεκινήσει η αντίστροφη πορεία.

Ανοιχτά 1 με 7 τα σούπερ μάρκετ

Πρόσθεσε πως η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ειδικούς επεξεργάζεται το χρονοδιάγραμμα της σταδιακής άρσης των μέτρων που έχουν επιβληθεί, αλλά σημείωσε πως η ζωή μας δεν θα γίνει αμέσως η ίδια, όπως ήταν πριν από τον κορωνοϊό, τουλάχιστον μέχρι να βρεθεί τα εμβόλιο.

Στο μεταξύ, ανοικτά από τις 13.00 έως τις 19.00 θα είναι σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, τα σούπερ μάρκετ. Τα υπόλοιπα καταστήματα, των οποίων η λειτουργία δεν έχει ανασταλεί με κρατική απόφαση, θα υποδέχονται πελάτες έως τις 21.00.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, αύριο, Μεγάλο Σάββατο, όλα τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά έως τις 20.00, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα λειτουργούν κανονικά οι φούρνοι και τα ζαχαροπλαστεία.

Ο Άδωνις προκάλεσε μπάχαλο με τις δηλώσεις του περί επαναλειτουργίας των καταστημάτων via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα