Μετανάστες-εργάτες στην Ινδία κοιμήθηκαν πάνω στις ράγες και τους πάτησε το τρένο – 16 νεκροί

Θύματα κούρασης και… δική τους άγνοιας και αμέλειας έπεσαν 16 μετανάστες στην Ινδία, που έχασαν τη ζωή τους, καθώς κοιμήθηκαν πάνω στις ράγες με αποτέλεσμα να τους παρασύρει το τρένο.

Μετά την καραντίνα εκατομμύρια Ινδοί έχασαν τις δουλειές τους μετά την αναστολή της λειτουργίας πολλών εργοστασίων, μεταξύ αυτών και οι συγκεκριμένοι εργάτες που πήραν το δρόμο της επιστροφής για άλλες πολιτείες με τα πόδια, καθώς δεν υπήρχαν μέσα μεταφοράς.

Οι

μετανάστες εργάτες περπατούσαν για να επιστρέψουν στα σπίτια τους (στο κρατίδιο) Μάντια Πραντές όταν αποφάσισαν να ξεκουραστούν πάνω στις ράγες. Ένα φορτηγό τρένο τους χτύπησε τα ξημερώματα με αποτέλεσμα να πεθάνουν 16 και να τραυματιστούν άλλοι τρεις. Η κυκλοφορία των επιβατικών τραίνων έχει ανασταλεί στην Ινδία από τα τέλη Μαρτίου, όμως τα φορτηγά τραίνα εξακολουθούσαν να κινούνται, κάτι που δεν γνώριζαν προφανώς οι μετανάστες που επέλεξαν το συγκεκριμένο σημείο για να ξεκουραστούν.

Ο οδηγός το τραίνου είδε τους εργάτες την τελευταία στιγμή, αλλά δεν πρόλαβε να σταματήσει. Τα ινδικά κρατίδια πρόσφατα ναύλωσαν ειδικά τραίνα για να μεταφέρουν τους εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί μακριά από τα σπίτια τους. Όμως μερικές φορές αυτοί δεν είναι σε θέση να πληρώσουν το εισιτήριο και εξακολουθούν να προσπαθούν να επιστρέψουν με τα πόδια, μερικές φορές διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα