Μάσκα τύπου… pac-man από το Ισραήλ, θα επιτρέπει να τρώμε φορώντας την! (video)

Μάσκα με… τηλεχειριστήριο λανσάρει εταιρεία στο Ισραήλ, σαν «απάντηση», ενδεχομένως, στην πατέντα του Έλληνα ομογενή από τη Γερμανία, ο οποίος τις προάλλες παρουσίασε μια μάσκα με φερμουάρ στη μέση! 

Η ιδιότυπη αυτή μάσκα, πέρα από την προβλεπόμενη προστασία από τον κορωνοϊό, μας επιτρέπει να τρώμε ενώ τη φοράμε, χάρη σε ένα εύχρηστο τηλεχειριστήριο που διαθέτει. Μάλιστα, οι δημιουργοί της σχολιάζουν χιουμοριστικά πως, χάρη στο μηχανισμό της, παραπέμπει στον θρυλικό pac- man!

Οι δημιουργοί

της θεωρούν πως η συγκεκριμένη μάσκα θα κάνει λιγότερο επικίνδυνη την επίσκεψη στο εστιατόριο, καθώς, με την πίεση ενός μοχλού ανοίγει μια σχισμή στο μπροστινό μέρος, ώστε να μπορεί να εισέλθει το φαγητό. Βέβαια, η συγκεκριμένη διαδικασία μάλλον δεν συστήνεται σε κάποιον που θέλει να φάει σούπα, φαγητό με σάλτσες ή παγωτό, για παράδειγμα.

Ανοίγει με τηλεχειριστήριο ή αυτόματα

«Η μάσκα ανοίγει μηχανικά με τηλεχειριστήριο ή αυτόματα, όταν πλησιάζει το πιρούνι», εξηγεί ο Ασάφ Γκιτέλις, αντιπρόεδρος της εταιρείας Avtipus Patents and Inventions στο Τελ Αβίβ. «Μετά μπορείς να φας, να διασκεδάσεις, να πιεις, ενώ βγάζεις το πιρούνι και κλείνει και είσαι προστατευμένος από τον ιό εσύ και όσοι κάθονται μαζί σου», λέει ο ίδιος.

Here is a mask that lets you eat like Pac-Man https://t.co/LLCRxRF2cV pic.twitter.com/mm2RyA3MIS

Reuters (@Reuters) May 19, 2020

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την μαζική κατασκευή της μάσκας μέσα στους επόμενους μήνες και έχει ήδη καταθέσει μια πατέντα. Προσθέτει ότι η τιμή της πιθανόν να κυμαίνεται από 0,78 σεντς ακριβότερα της κλασικής μπλε μάσκας έως 2,63 ευρώ ακριβότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα