Η όπερα της Βαρκελώνης άνοιξε με μια ιδιαίτερη συναυλία και θεατές… 2.292 φυτά (video)

Για πρώτη φορά στα χρονικά, τις θέσεις των θεατών κατέλαβαν γλάστρες με φυτά!

Η El Liceu στη Βαρκελώνη άνοιξε ξανά τις πόρτες της την Δευτέρα, όμως δεν υποδέχτηκε το κοινό της το οποίο σταδιακά επανέρχεται στη κανονικότητα μετά τη πανδημία που θέρισε την Ισπανία, αλλά 2.292 φυτά σε γλάστρες.

Η ξεχωριστή ιδέα ανήκει στον Eugenio Ampudia που ο οποίος εμπνεύστηκε από τον χρόνο που αφιέρωσε κατά την διάρκεια της καραντίνας, παρατηρώντας τη φύση: «Παρακολούθησα τι συνέβαινε με τη φύση όλο αυτό το διάστημα. Άκουσα να τραγουδούν πολλά περισσότερα πουλιά. Και είδα τα φυτά στον κήπο

μου και στο εξωτερικό περιβάλλον να μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Και, χωρίς αμφιβολία, σκέφτηκα ότι ίσως μπορούσα τώρα να συνδεθώ πολύ βαθύτερα με τους ανθρώπους και τη φύση», δήλωσε ο ίδιος.

Η παράσταση δόθηκε για να τονιστεί η αξία της τέχνης, της μουσικής και της φύσης στη ζωή των ανθρώπων που επιστρέφουν στη κανονικότητα μετά από αυτή τη δύσκολη περίοδο, ενώ οι γλάστρες θα παραδοθούν ως δωρεά σε υπαλλήλους του υγειονομικού συστήματος για την μεγαλειώδη συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

View this post on Instagram

#ConcertPelBiocè #ConciertoPorElBioceno @galeriamaxestrella #EugenioAmpudia @blanca_dela_torre #LiceuOperaBarcelona

A post shared by Gran Teatre del Liceu (@liceu_opera_barcelona) on Jun 22, 2020 at 10:35am PDT

View this post on Instagram

@uceli_quartet interpeta ‘Crisantemi’ de Puccini per a 2.292 plantes al #LiceuOperaBarcelona en l’acció artística de Eugenio Ampudia.

A post shared by Gran Teatre del Liceu (@liceu_opera_barcelona) on Jun 22, 2020 at 8:12am PDT

View this post on Instagram

Avui a les 17h connecta’t en directe a la web del Liceu! Mira via streaming l’acció d’Eugenio Ampudia: ‘Crisantemi’ de Puccini per a 2.292 plantes. – ¡Hoy a las 17h conecta en directo con nuestra web! Mira via streaming la acción de @eugenioampudia: ‘Crisantemi’ de Puccini para 2.292 plantas.

A post shared by Gran Teatre del Liceu (@liceu_opera_barcelona) on Jun 22, 2020 at 5:16am PDT

Η όπερα της Βαρκελώνης άνοιξε με μια ιδιαίτερη συναυλία και θεατές… 2.292 φυτά (video) - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα