Το μνημόσυνο του Ανδρέα και η Λιάνη

18:33 23/6/2020 - Πηγή: In.gr

Με αρκετή καθυστέρηση προσήλθε χθες το πρωί  στο ‘Α Νεκροταφείο για το Μνημόσυνο του Ανδρέα  Παπανδρέου, η Δήμητρα  Λιάνη με αφορμή τα  24 χρόνια από τον θάνατο του. Χαιρετήθηκε, δια χειραψίας και σταυροφιλημάτων  με πολλούς από τους  80-100 που αψήφισαν τον καυτό ήλιο, ωστόσο αρκετοί ήταν κι εκείνοι που δεν της απηύθυναν τον λόγο αφού «το ‘χει μέσα της με την ώρα ΠΑΣΟΚ».

Μαζί της και ο πατήρ Τιμόθεος Ηλιάκης. Το γενικότερο κλίμα  ήταν περίεργο. Κάποια στιγμή δε, μετά τους ασπασμούς,

ζήτησε από τον κόσμο να κρατήσει αποστάσεις λόγω κορονοϊού.

Δίπλα του η κυρία Λιάνη αρκετά νευρική, με μαύρο φόρεμα, μαύρο σανδάλι, μαύρη τσάντα, λευκό  φουλάρι, και κοντό μαλλί περιποιημένα  … ατημέλητο.

Η αλήθεια είναι πως μερικοί περίμεναν «κάμερες» μόνο που τα συνεργεία κουράστηκ να περιμένουν και αποχώρησαν. Πρόλαβαν όμως να «μαζέψουν» κάμποσες δηλώσεις όπως εκείνη του Κώστα Ξυλούρη, επιτίμου προέδρου της Παγκρήτιας: «Ο Αντρέας ήταν θεϊκό πρόσωπο για τους  μη προνομιούχους Έλληνες».

Το τρισάγιο τέλεσε ο πατέρας Τιμόθεος Ηλιάκης που γνώριζε προσωπικά τον Ανδρέα Παπανδρέου και μάλιστα μίλησε σήμερα, ανήμερα της επετείου των 24 ετών από το θάνατό του στο neaktiti.gr.

“Ο Παπανδρέου πίστευε πάντα στον Θεό. Είχαμε ατέλειωτες συζητήσεις πάνω σε θεολογικά θέματα και θαύμαζα τις γνώσεις του αλλά και το γεγονός ότι αναγνώριζε πάντα τις ευεργεσίες του Θεού στη ζωή του. Πίστευε στην Ορθοδοξία και την έβλεπε σαν δύναμη ενότητας του Ελληνισμού.

Για τούτο και δούλεψε πολύ για την ανάδειξη των πρεσβυγενών Πατριαρχείων, καθώς και των ελληνικών Μητροπόλεων του εξωτερικού και στην επίλυση των προβλημάτων τους. Ονειρεύτηκε πρώτος τη δημιουργία ορθόδοξου τόξου στα Βαλκάνια, ενώ δε δίστασε να καταγγείλει το Βατικανό για τον ύποπτο ρόλο του στον πόλεμο της Σερβίας και τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας. Ήθελε την Εκκλησία παρούσα στην κοινωνία με ρόλο ισχυρό στα εθνικά θέματα», είπε μεταξύ άλλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα