Γκάλοπ: 8 στους 10 πολίτες ανησυχούν με τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας – «Όχι» στο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων

Δημοσκόπηση για λογαριασμό του STAR διενήργησε η MRB και σύμφωνα με αυτή 8 στους 10 πολίτες ανησυχούν για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Συγκεκριμένα, το 82,2% των ερωτηθέντων πιστεύει πως θα… πληρώσει ακριβά τον κορωνοϊό, ενώ ένας στους 4 που απάντησαν είναι αντίθετοι με το άνοιγμα τον δημοτικών σχολείων.

Το 66,8% που έλαβαν μέρος στην έρευνα δηλώνει αντίθετο με το ενδεχόμενο της επιστροφής στα

θρανία και των μικρών μαθητών, ενώ λίγο πάνω από τους μισούς  57,2 % συμφωνεί με την επαναλειτουργία λυκείων και γυμνασίων.

Σε ότι αφορά το πολιτικό σκέλος και την πρόθεση ψήφου η ΝΔ προηγείται διπλάσια  με ποσοστά έχοντας 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην αξιολόγηση του έργου των υπουργός πρώτος έρχεται ο Βασίλης Κικίλιας (υπ. Υγείας) με 63,7% και ακολουθεί ο υπ. Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 59,2%, ενώ τρίτος βρίσκεται ο Κυριάκος Πιερρακάκης με 57,2%. Ακολουθούν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (57%), ο υπ. Εξωτερικών Ν. Δένδιας (55,6%) ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης (47,5%) και τέλος ο υπ. Ενέργειας Κ. Χατζηδάκης με 45,6%).

Στο ερώτημα για το πότε θέλουν εκλογές σχεδόν το 60% επιθυμεί κάλπες στο τέλος της τετραετίας. Σε ερώτηση πάντως για το πότε εκτιμούν εκλογές, αυτό το ποσοστό πέφτει στο 32%, ενώ ένα 26% εκτιμά πως θα γίνουν άμεσα ή τον Σεπτέμβριο.

Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση πατώντας εδώ

Keywords
Τυχαία Θέματα