«Σφυροκόπημα» Ραγκούση σε Πλεύρη για αποσπασματικές «αποκαλύψεις» – «Πες το ολόκληρο» (video)

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Γιάννης Ραγκούσης από το βήμα της Βουλής, βγάζοντας στη «σέντρα» τον Θάνο Πλεύρη για επιλεκτική ανάγνωση των διαλόγων των εισαγγελικών λειτουργών Ιωάννη Αγγελή – Ξένης Δημητρίου, προκειμένου να παραποιηθεί η ουσία.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια σχετικά με τη «γαλάζια» πρόταση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο,

ο κ. Ραγκούσης έβαλε στο στόχαστρό του τον κ. Πλεύρη, για την αποκάλυψη των επίμαχων διαλόγων (αντίκειται στο απόρρητο της διαδικασίας), καθώς και για την αποσπασματική παρουσίαση του περιεχομένου τους, με τρόπο «βολικό» για τη ΝΔ.

«Απλώς είπε (σ.σ ο Πλεύρης) ότι ήρθε ο Αγγελής και είπε στη Δημητρίου ότι ο Ρασπούτιν είναι ο Παπαγγελόπουλος. Να αναγκαστεί τώρα ο Πλεύρης να πει όλη την αλήθεια. Αφού σπάσατε το απόρρητο, θα πάρετε όλη την ευθύνη και θα τα πείτε όλα. Πείτε τώρα τι είπε η κ. Δημητρίου», είπε από το βήμα ο κ. Ραγκούσης, καλώντας τον βουλευτή της ΝΔ να διαβάσει ολόκληρο τον διάλογο.

Λαμβάνοντας τον λόγο ο κ. Πλεύρης είπε ότι «όταν παραιτήθηκε ο κ. Αγγελής είπε ότι πίσω από το δημοσίευμα της Δημοκρατίας είναι ο Παπαγγελόπουλος και (σ.σ η κ. Δημητρίου) του λέει «τι μου λες παιδί μου τώρα»,  για να πάρει την απάντηση του κ. Ραγκούση:

«Εσύ θα το πιεις όλο το ποτήρι μέχρι τέλους. Τι άλλο ρώτησε η Δημητρίου τον Αγγελή, το ξέρεις πολύ καλά. Συνέχισε την πρόταση, γιατί δεν τη διαβάζεις; Αποκρύψατε τι τον ρώτησε η Δημητρίου. Έχετε ηθική και πολιτική αν όχι νομική υποχρέωση».

«Το “φέρε μου στοιχεία” λέτε;», ρώτησε ο κ. Πλεύρης με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά: «Αυτό. Πες το τώρα. Πες το ολόκληρο. “Έχεις αποδείξεις;” (σ.σ για τον Παπαγγελόπουλο) τον ρώτησε η κ. Δημητρίου και ο κ. Αγγελής απάντησε “δεν έχω”».

«Είπε (σ.σ η κ. Δημητρίου) “φέρτε αποδείξεις” και τι έκανε ο Αγγελής; Στις 21/02 κατέθεσε την αναφορά του που λέει τι έκανε ο Ρασπούτιν και αυτή η αναφορά έμεινε στο συρτάρι και έμεινε εκεί μέχρι το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Εσάς σας περνάει από το μυαλό ότι μπορείτε να το σώσετε αυτό που κάνατε. Αποκαλύπτεται το μέγεθος της ανηθικότητας, διότι όχι μόνο έχετε χρησιμοποιήσει απόρρητο υλικό, αλλά το έχετε διαστρεβλώσει», ανέφερε ο κ. Ραγκούσης.

Το σχετικό απόσπασμα (από το 4.00′):

Keywords
Τυχαία Θέματα