Για να μην προλάβει κανένας άλλος, η γερμανική κυβέρνηση αγοράζει την CureVac και το εμβόλιό της

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται «ο πόλεμος του εμβολίου» μεταξύ των μεγάλων οικονομικών δυνάμεων του πλανήτη, καθώς η απόκτηση των δικαιωμάτων του την επόμενη μέρα θα επιφέρει, πέρα από την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού και τεράστια κέρδη θα στα ταμεία τους από τις πωλήσεις!

Η Γερμανία θα αποκτήσει ποσοστό στη μη εισηγμένη εταιρία βιοτεχνολογίας CureVac, η οποία εργάζεται πάνω σε ένα εμβόλιο για τον COVID-19, δήλωνε χθες ο υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ, εξηγώντας πως η γερμανική κυβέρνηση θα αποκτήσει ποσοστό 23% στην εταιρία έναντι του ποσού των 300.000.000 ευρώ.

Η κίνηση έρχεται

στον απόηχο προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης να αποκτήσει την CureVac ή τα περιουσιακά της στοιχεία τον Μάρτιο, η οποία προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο Βερολίνο, με τον Αλτμάιερ και τον υπουργό Εσωτερικών να τίθενται υπέρ του να παραμείνει γερμανική η CureVac.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας τόνισε επίσης, πως η κυβέρνηση θέλει να ενισχύσει τους κλάδους επιστημών ζωής και βιοτεχνολογίας στη χώρα, και πως το Βερολίνο δεν θα μπορεί να επηρεάσει την επιχειρηματική στρατηγική της CureVac.

«Η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποφάσισε να επενδύσει σε αυτή την πολλά υποσχόμενη εταιρία διότι αναμένει ότι θα επιταχύνει τα αναπτυξιακά της προγράμματα και θα παράσχει τα μέσα προκειμένου η CureVac να αξιοποιήσει όλες τις δυνατότητες της τεχνολογίας της», δήλωσε χαρακτηριστικά στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Για να μην προλάβει κανένας άλλος, η γερμανική κυβέρνηση αγοράζει την CureVac και το εμβόλιό της - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα