Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα, εκκενώνονται οικισμοί, ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής (video)

Αποπνικτική είναι αυτή την ώρα η ατμόσφαιρα στο Λαγκάδα, στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, στη Λακωνία, όπου μαίνεται η μεγάλη δασική φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή κατά τις 12.00 το μεσημέρι.

Και ενώ η πυρκαγιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο, με τους πυροσβέστες να μάχονται να τη θέσουν υπό έλεγχο όσο διαρκεί το φως της ημέρας, με τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή να εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο τους, λίγο πριν τις 14.00 το πύρινο μέτωπο «έσπασε» στα δύο.

Κι ενώ το

πρώτο «υπομέτωπο», με φορά προς το βουνό, δεν φαίνεται να ανησυχεί την Πυροσβεστική, το δεύτερο, το οποίο έχει φορά προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη, ανάγκασε τις Αρχές να δώσουν εντολή για προληπτική εκκένωση τριών οικισμών (Βάχος, Γέρμα και Δροσοπηγή), για παν ενδεχόμενο.

Με εντολή Αρχηγού ΠΣ Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, κλιμάκιο της ΔΑΕΕ μεταβαίνει στην Ανατολική Μάνη για τη διερεύνηση των αιτιών της #πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα.

— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) August 22, 2020

Από την πρώτη στιγμή, εξάλλου, πέρα από τις ισχυρές επίγειες δυνάμεις, από αέρος συνδράμουν τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα που πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού, ενώ υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν τεθεί στην διάθεση των δυνάμεων κατάσβεσης.

Παράλληλα, στην Ανατολική Μάνη αναμένεται να μεταβεί κλιμάκιο της ΔΑΕΕ, προκειμένου να διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Δείτε ερασιτεχνικό βίντεο από την κατάσταση που επικρατεί:

Gepostet von Votskaris George am Samstag, 22. August 2020

Φωτιά στην Ανατολική Μάνη: Αποπνικτική η ατμόσφαιρα, εκκενώνονται οικισμοί, ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής (video) - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα