Έρευνα της διαΝΕΟσις! Δείτε πως ζουν οι Έλληνες στην καραντίνα – Ποιες είναι οι φοβίες για την επόμενη μέρα

Φοβισμένοι νιώθουν τα ¾ των συμπατριωτών μας «σπάσουν» την καραντίνα, εφόσον δεν εξαλειφθούν τα κρούσματα του Covid-19, σύμφωνα με έρευνα της διαΝΕΟσις με θέμα «Πώς ζουν οι Έλληνες στην Πανδημία».

Η έρευνα διεξήχθη στα μέσα Απριλίου 2020, και χαρτογράφησε τις απόψεις, τις αντιλήψεις, τις προσδοκίες και τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων μέσα στην πανδημία.

Oι συμπατριώτες μας που μετείχαν στη δημοσκόπηση απαντούν μεταξύ άλλων στα ερωτήματα:

Τι
αισθάνονται μετά από ένα μήνα στην απομόνωση;Πώς έχει επηρεάσει η πανδημία την εμπιστοσύνη μας στους θεσμούς;Πόσοι “μένουμε σπίτι” και τι κάνουμε εκεί Αν τα πράγματατα πάνε στη σωστή κατεύθυνση;

Επίσης, στην ερώτηση πόσο σύντομα θα επιστρέφατε στις συνήθεις καθημερινές σας δραστηριότητες αν δεν υπήρχαν κυβερνητικοί περιορισμοί, το 28,4% απάντησε «μόλις δεν υπάρχουν νέα κρούσματα για ορισμένη χρονική περίοδο», το 19,7% «μόλις μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων» και το 24,5% «μόλις βρεθεί εμβόλιο».

Αντίθετα, μόλις το 24,1% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα επέστρεφε στην «παλιά» του ζωή αμέσως τώρα.

Η έρευνα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τη Metron Analysis σε ένα πανελλαδικό δείγμα 1.250 ατόμων το διάστημα από 8 έως 15 Απριλίου.

Πατείστε εδώ για να δείτε ολόκληρη την έρευνα

Έρευνα της διαΝΕΟσις! Δείτε πως ζουν οι Έλληνες στην καραντίνα – Ποιες είναι οι φοβίες για την επόμενη μέρα via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα