Η αντιπολίτευση της αδιαφάνειας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στο «καναβάτσο» και η υπόθεση των προγραμμάτων «κατάρτισης» των επιστημόνων τον έφερε ξανά στην επιφάνεια. Αντί οι κυβερνητικοί να μεριμνήσουν να χορηγηθούν στους επιστήμονες επιδόματα όπως αυτά που έλαβαν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, έγινε μια… παράξενη μεθόδευση, η οποία ήταν από αστεία και προβληματική (ως διαδικασία) έως μειωτική για την αξιοπρέπεια όσων θα έμπαιναν στη διαδικασία αυτής της προσχηματικής «κατάρτισης».

Οι συνθήκες

στην Ελλάδα είχαν διαμορφωθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορούσε να απευθυνθεί με πειστικό τρόπο στην ελληνική κοινωνία. Το ψυχολογικό χάσμα που είχε ανοίξει η προδοσία της Συμφωνίας των Πρεσπών αλλά και η αποτυχημένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οδήγησαν στις απανωτές εκλογικές αποδοκιμασίες που δέχθηκαν ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, οι ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές έπεισαν ακόμα και τους πλέον δύσπιστους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όδευε ολοταχώς προς το νεκροταφείο των πολιτικών ελεφάντων.

Επιπλέον, η κοινωνική ατζέντα και οι προτεραιότητες των πολιτών που αξίωναν και αξιώνουν εμπέδωση του κλίματος ασφάλειας, μείωση της γραφειοκρατίας και απόκρουση της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας δεν ευνοούσαν την επανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ ως μια αξιόπιστη πολιτική πρόταση.

Όλα άλλαξαν με τους αξιοθρήνητους χειρισμούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την επιδοματικού χαρακτήρα «κατάρτιση» των επιστημόνων και τις σκοτεινές διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την επιλογή των ιδιωτικών φορέων που θα αμείβονταν για τις υπηρεσίες τους για την ολοκλήρωση των σχετικών προγραμμάτων.

Η επίκληση από στελέχη της Ν.Δ. αντίστοιχων αδιαφανών διαδικασιών από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείται ως επιχείρημα. Ο συμψηφισμός των σκανδάλων δεν είναι πολιτική αλλά τακτική όσων έχουν πράγματα να κρύψουν.

Ο κ. Μητσοτάκης και οι βουλευτές του δεν ψηφίστηκαν από τους Ελληνες για να κάνουν… λιγότερα ή μικρότερα σκάνδαλα, αλλά για να σεβαστούν απόλυτα τον νόμο και να επιβάλλουν και στους άλλους τον σεβασμό του.

Πηγή: Η αντιπολίτευση της αδιαφάνειας - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα