Ελληνοτουρκικά ώρα μηδέν: Ελληνοκπυριακή αντι-Navtex στην Τουρκία που μιλά για… «μαξιμαλιστικές» ελληνικές θέσεις!

Όπως έγινε γνωστό από το Πολεμικό μας Ναυτικό και μετέδωσε η ΕΡΤ, Ελλάδα και Κύπρος εξέδωσαν  αντι-NAVTEX για την ίδια περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία στη δική της NAVTEX, ως απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας -«Δική μας η περιοχή της NAVTEX» λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ!

Η ελληνική αντι- NAVTEX μεταδόθηκε σε όλα

τα σκάφη και αναμεταδόθηκε από τον σταθμό του Ηρακλείου, με την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, να καλεί τους ναυτικούς να αγνοήσουν την παράνομη τουρκική οδηγία:

«Η NAVTEX που βγάλατε σε μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δραστηριότητα σε περιοχή η οποία υπερκαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Για τη συγκεκριμένη περιοχή εξουσιοδοτημένος σταθμός να εκδίδει NAVTEX είναι ο σταθμός Ηρακλείου. Όλοι οι ναυτιλομένοι παρακαλούνται να αγνοήσουν την τουρκική NAVTEX», ήταν το μήνυμα που μεταδόθηκε.

Έκτακτη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας -«Δική μας η περιοχή της NAVTEX»

Συνεδριάζει εκτάκτως μετά το μεσημέρι της Τετάρτης το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας, το οποίο συνεκλήθη από τον Ταγίπ Ερντογάν. Θα συμμετάσχουν ο υπουργός Εξωτερικών και οι αρχηγοί των Ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας.

Εν τω  μεταξύ, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι, υποστηρίζει η περιοχή που δεσμεύει με την NAVTEX για έρευνες με το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Oruc Reis, είναι εντός της υφαλοκρηπίδας που έχει δηλώσει η Τουρκία στα Ηνωμένα Έθνη και στα οικόπεδα που έχει παραχωρήσει στην τουρκική εταιρία πετρελαίου.

Το τουρκικό ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει για μια ακόμη φορά «μαξιμαλιστικές» τις ελληνικές θέσεις για την υφαλοκρηπίδα και αναφέρει προκλητικά πως δεν έχουν σχέση με το Διεθνές Δίκαιο!

Ελληνοτουρκικά ώρα μηδέν: Ελληνοκπυριακή αντι-Navtex στην Τουρκία που μιλά για… «μαξιμαλιστικές» ελληνικές θέσεις! - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα