Δωρεά πάνω από 2.000 ευρώ των αναγνωστών της «Δημοκρατίας» στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου

Με δύο σημαντικά ιατρικά μηχανήματα που θα αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους προς τα παιδιά εξοπλίστηκε το Παιδιατρικό Ιατρείο του Κέντρου Υγείας της Σκιάθου χάρη σε δωρεά του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος».

Ένα μέρος των χρημάτων της δωρεάς, η οποία ξεπερνούσε τα 2.000 ευρώ, προήλθε από αναγνώστες της «δημοκρατίας», οι οποίοι τα προσέφεραν από το υστέρημά τους στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, αποδεικνύοντας την ευαισθησία τους.

Η «δημοκρατία» είχε αναδείξει το κοινωνικό έργο και τις ανάγκες του σωματείου τον περασμένο Νοέμβριο και καλούσε

τους αναγνώστες να ενισχύσουν οικονομικά τη δωρεά ενός παιδιατρικού οξύμετρου (συσκευή που ελέγχει τα επίπεδα οξυγόνου) και ενός αναίμακτου χολερυθρινόμετρου (μηχάνημα που εξετάζει τον ίκτερο στα νεογνά).

Εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια το σωματείο έχει βασικό του όραμα να σταματήσουν να αποτελούν τα ατυχήματα την πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας των παιδιών.

Ο σκοπός του επιτυγχάνεται μέσα από τη δημιουργία τμημάτων επειγόντων περιστατικών σε δημόσια νοσοκομεία, την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας, την εκπαίδευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την αντιμετώπιση των τραυματισμένων παιδιών και την ενημέρωση παιδιών και γονέων για την πρόληψη ατυχημάτων.

Δωρεά πάνω από 2.000 ευρώ των αναγνωστών της «Δημοκρατίας» στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα