Ατρόμητος ιερέας έκανε κατ’ οίκον θεία κοινωνία σε πιστούς την περίοδο της καραντίνας

Τις ημέρες του Πάσχα, όταν οι αστυνομικές Αρχές και οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης βρίσκονταν στον… τρίτο ύπνο, ένας ατρόμητος ιερέας στην περιφέρεια έβγαινε τα χαράματα από την εκκλησία με το δισκοπότηρο, τη λαβίδα και τη θεία κοινωνία, και κοινωνούσε τους πιστούς οι οποίοι περίμεναν μέσα στα αυτοκίνητά τους, όπως στους παλιούς κινηματογράφους… drive-in!

Τη συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε η «Εστία», η οποία επικαλέστηκε πληροφορίες

προερχόμενες από την Αρχιεπισκοπή. Σύμφωνα με όσα περιέγραψε η πηγή στην εφημερίδα, το εκπληκτικό περιστατικό συνέβαινε σε περιοχή της νότιας Ελλάδας. Ρισκάροντας να συλληφθεί και να οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, ο ιερέας που αποφάσισε να προσφέρει κρυφά στους πιστούς τη θεία κοινωνία ερχόταν σε συνεννόηση με νεότερα σε ηλικία μέλη του ποιμνίου του, τα οποία, λόγω της δουλειάς που κάνουν, ξυπνούν πιο αργά.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έπαιρναν από τον ιερέα, οι πιστοί έφταναν έξω από τον ναό γύρω στις 5.30-6 το πρωί και πάρκαραν τα αυτοκίνητά τους. Όσο περίμεναν, έβαζαν ραδιόφωνο για να ακούν σιωπηλά τη λειτουργία και, όταν ερχόταν η στιγμή για να μεταλάβουν, άρχιζαν ένας ένας να στέλνουν γραπτό μήνυμα στο κινητό του κληρικού με το ακριβές σημείο όπου περίμεναν, αλλά και τη μάρκα του Ι.Χ.! Στη συνέχεια ο θαρραλέος ιερέας έβγαινε αθόρυβα από την εκκλησία, κρατώντας τα ιερά σκεύη της θείας κοινωνίας, πλησίαζε τα αυτοκίνητα των πιστών που αναβόσβηναν συνθηματικά τα φώτα και τους κοινωνούσε όλους!

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, εκτός από τον συγκεκριμένο, υπήρξαν σε όλη την επικράτεια δεκάδες «αθόρυβοι» ιερείς, οι οποίοι παράκουσαν τα κυβερνητικά μέτρα και μετέτρεψαν τους ναούς σε σύγχρονα «κρυφά σχολειά» τις ημέρες του Πάσχα!

«Οι εκκλησίες λειτούργησαν με γερμανικό νούμερο μέσα στο Πάσχα! Οι ιερείς λειτουργούσαν μυστικά κάθε βράδυ από τις 4 ως τις 6 τα χαράματα με ικανό εκκλησίασμα! Στην… παρανομία! Οι πιστοί δεν πτοήθηκαν, αντιθέτως πείσμωσαν από τις απαγορεύσεις, τα πρόστιμα και το κυνηγητό» ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή από την Αρχιεπισκοπή, η οποία ενημερώθηκε με μικρή καθυστέρηση για την πρωτοβουλία των ιερέων. Όπως είπε ακόμη, οι ιερείς κοινώνησαν κάτω από τη μύτη της κυβέρνησης και των υγειονομικών Αρχών όχι μόνο ηλικιωμένους, αλλά και δεκάδες άτομα νεότερα σε ηλικία.

Οι ιστορίες αυτές έρχονται να προστεθούν σε όσες είδαν το φως της δημοσιότητας όλες τις προηγούμενες μέρες, με πρωταγωνιστές ιερείς οι οποίοι έκρυβαν το δισκοπότηρο και τη θεία κοινωνία σε τσάντες με… ψωμί και μήλα και κοινωνούσαν ηλικιωμένους στα σπίτια τους κάτω από άκρα μυστικότητα ή πήγαιναν σε μοναστήρια και πνευματικά κέντρα μητροπόλεων για να μη γίνονται αντιληπτοί. Ένας από αυτούς είναι και ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη, αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει η «Εspresso», αψήφησε την τρομοκρατία και στάθηκε ως καλός ποιμένας πλάι στις ανάγκες του ποιμνίου του.

Τα περιστατικά αυτά δείχνουν πως, παρότι το Σύνταγμα αναγνωρίζει την Ορθοδοξία ως επικρατούσα θρησκεία, υπάρχουν χιλιάδες «κρυπτοχριστιανοί», την ύπαρξη των οποίων αγνοεί η κυβέρνηση, όχι όμως και η Εκκλησία.

Keywords
Τυχαία Θέματα