Απώλειες πάνω από 25 δις δολαρίων θα έχουν οι πάροχοι από την περιαγωγή λόγω κορωνοϊού

Σχεδόν όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας επηρεάζει η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς σημαντικές απώλειες στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους αναμένεται να προκαλέσει το «πάγωμα» των μετακινήσεων και των ταξιδιών.

Συγκεκριμένα, νέα ανάλυση από την Juniper Research εκτιμά ότι ο αντίκτυπος του Covid-19 στη διεθνή βιομηχανία ταξιδιών θα μπορούσε να κοστίσει

στους φορείς εκμετάλλευσης πάνω από $25 δισ. σε χαμένα έσοδα από την περιαγωγή τους επόμενους 9 μήνες.

Δείτε επίσης: Νέα εφαρμογή για smartphones αναλαμβάνει χρέη… Big Brother, για όσους βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα!

Η έρευνα υποθέτει ότι πάνω από το ήμισυ όλων των εσόδων περιαγωγής για το έτος θα επηρεαστεί, κάτι που μεταφράζεται σε απώλειες $25 δισ. μόνο για το 9μηνο. Μάλιστα, οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου οι επιπτώσεις θα είναι ακόμη πιο σημαντικές, καθώς η ζήτηση για διεθνή ταξίδια είναι υψηλή. Επιπλέον, προβλέπουν ότι οι φορείς εκμετάλλευσης θα μπορούσαν να χάσουν έως και τα $12 δισ. από έσοδα περιαγωγής μόνο τους τρεις αυτούς μήνες.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από την παγκόσμια περιαγωγή αντιπροσωπεύουν μόνο το 6% των συνολικών εσόδων, περιορίζοντας τις συνολικές απώλειες στον κλάδο.

Απώλειες πάνω από 25 δις δολαρίων θα έχουν οι πάροχοι από την περιαγωγή λόγω κορωνοϊού via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα