Σε «κατάσταση πολιορκίας» για 26 μέρες! Τα σχέδια, τα μέτρα και τα πρόστιμα που θα καθορίσουν το μέλλον μας

Συσκέψεις επί συσκέψεων, ασκήσεις επί χάρτου αλλά και ανακοινώσεις που αγγίζουν το όριο της απειλής είναι το σκηνικό που επικρατεί και θα συνεχίσει να υπάρχει τις επόμενες 26 ημέρες δηλαδή έως τις 3 Μαΐου μια και είναι βέβαιο ότι θα καθορίσουν τόσο την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας όσο και τις κινήσεις της κυβέρνησης.

Και αυτό για 4 λόγους:Οι χθεσινές ανακοινώσεις του κυρίου Τσιόρδα για μείωση των νέων κρουσμάτων (χθες ήταν μόλις 20) και οι προβλέψεις των επιστημόνων προκαλούν μία υπέρμετρη αισιοδοξία.Από την Πέμπτη βελτιώνεται
ο καιρόςΔιανύουμε την εβδομάδα του καθολικού Πάσχα και η ερχόμενη Εβδομάδα είναι το Ορθόδοξο Πάσχα καιΑμέσως μετά είναι το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

Αυτοί οι λόγοι, σύμφωνα με τους επιστήμονες αλλά και τις Αρχές είναι ικανοί να τινάξουν στον αέρα ότι έχει γίνει μέχρι σήμερα και να αναστρέψουν το αισιόδοξο κλίμα.

Είναι στην ιδιοσυγκρασία μας να μην παίρνουμε πολύ σοβαρά τους ειδικούς και είναι πολύ πιθανό οι ανακοινώσεις του κυρίου Τσιόδρα αλλά και οι προβλέψεις των ειδικών να ερμηνευτούν με λάθος τρόπο και έτσι η μέχρι τώρα πειθαρχία των πολιτών να χαλαρώσει, ενόψει και του Πάσχα.

Σε αυτό «σύμμαχος» θα είναι και ο καιρός κάτι που θα δυσκολέψει πολύ την κατάσταση με τις αρχές λόγω υποστελέχωσης να μην ξέρουν που να κάνουν τους ελέγχους.

Για το λόγο το Μαξίμου σε συνεργασία με τα Υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη, ετοιμάζεται να ενεργοποιήσει νέα μέτρα με τη λογική «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν».

Έτσι  στο τραπέζι βρίσκονται τα εξής:Διπλασιασμός ή και τριπλασιασμός των προστίμων για παραβίαση της απαγόρευσης (σήμερα το πρόστιμο είναι 150 ευρώ)«Σφράγισμα» των διοδίων και των περιφερειακών δρόμων που οδηγούν σε παραθεριστικούς προορισμούς και χωριά. Επίσης οι ένστολοι των τοπικών αστυνομικών τμημάτων (σε χωριά και νησιά) θα περιπολούν ώστε να εντοπίσουν κίνηση σε παραθεριστικές κατοικίες, μια και γνωρίζουν τους μόνιμους κατοίκους. Σε περίπτωση που εντοπιστούν «εισβολείς» από τα μεγάλα αστικά κέντρα το πρόστιμο θα είναι αντίστοιχο με αυτό της καραντίνας, δηλαδή 5.000 ευρώ!Περιπολίες γύρω από ναούς, καθ’ όλη την Μεγάλη Εβδομάδα με έμφαση στην Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Και εδώ τα πρόστιμα θα είναι μεγαλύτερα από αυτά των 150 ευρώ.Έλεγχοι σε 24ωρη βάση σε λιμάνια και μαρίνες.Τέλος είναι πιθανό (αν και γίνονται προσπάθειες για αποφυγή) η ενεργοποίηση του στρατού για τις επόμενες 26 μέρες ώστε να συνδράμει στο έργο της Αστυνομίας. Αυτό βέβαια για την κυβέρνηση είναι το «τελευταίο οχυρό», διότι υπάρχουν φόβοι ότι θα εκληφθεί από πολλούς ώς ένα είδος στρατιωτικού νόμου.

Ίδιοι, αν όχι εντονότεροι θα είναι και οι έλεγχοι το 3ημερο της Πρωτομαγιάς με έμφαση και στα μεγάλα αστικά κέντρα ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια κάποιων ανεύθυνων να κάνουν συγκεντρώσεις ή πορείες, (λόγω 1ης Μαΐου) όσο μικρές και αν είναι αυτές!

Νέο διάγγελμα Μητσοτάκη τις επόμενες ημέρες

Το βέβαιο είναι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. Μπορεί οι απαγορεύσεις να δείχνουν υπερβολικές και τα πρόστιμα εξοντωτικά, όμως είναι ο μόνος τρόπος να θρηνήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα θύματα και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα όσο νωρίτερα γίνεται.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες ο πρωθυπουργός θα απευθύνει νέο διάγγελμα προς τον Ελληνικό λαό τονίζοντας την ανάγκη πειθαρχίας και υπομονής ώστε να βγούμε σύντομα από την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα μας και ο πλανήτης ολόκληρος. Σύμφωνα δε με τις ίδιες πληροφορίες θα είναι η πρώτη φορά που θα αναφερθεί και στην “επόμενη μέρα” δίνοντας τους τίτλους της οικονομικής κατάστασης που βιώνουμε αλλά και τις κινήσεις της κυβέρνησης ώστε να αντιμετωπίσουμε την οικονομική κρίση και την κρίση στον τουρισμό.

Σε «κατάσταση πολιορκίας» για 26 μέρες! Τα σχέδια, τα μέτρα και τα πρόστιμα που θα καθορίσουν το μέλλον μας via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα