Απόφαση-ανάσα για τα Δελτία Στάθμευσης για ΑμεΑ

Επιτρέπεται πλέον η χορήγηση Δελτίων Στάθμευσης για ΑμεΑ και στις περιπτώσεις που το Ι.Χ. αυτοκίνητο δεν ανήκει στο φυσικό πρόσωπο που δικαιούται την άδεια, αλλά στους γονείς του ή στα παιδιά του.

Μέχρι σήμερα, ο γονέας ανήλικου ΑμεΑ έπρεπε, για παράδειγμα, να μεταβιβάσει στο παιδί του το Ι.Χ. αυτοκίνητο για να λάβει το Δελτίο Στάθμευσης που δικαιούται, με όλα τα γραφειοκρατικά προβλήματα που αυτό συνεπαγόταν.

Με τη σχετική

απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή διορθώνεται μια αδικία που υπήρχε, καθώς ανήλικα ΑμεΑ ή ενήλικοι ανίκανοι προς δικαιοπραξία, ενώ είχαν άμεση ανάγκη για κατοχή άδειας στάθμευσης, δεν μπορούσαν να την αποκτήσουν, διότι το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους δεν ήταν ιδιοκτησίας τους.

Σύμφωνα με τον κ. Καραμανλή, το μέτρο αυτό είναι μια πρώτη ανακούφιση για πολλές κατηγορίες συνανθρώπων μας, για τις οποίες είναι απαραίτητη η υπηρεσία αυτή. Παράλληλα, το υπουργείο εξετάζει παρεμβάσεις για την πρόληψη των παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό ή στον αποκλεισμό από αγαθά και υπηρεσίες.

Απόφαση-ανάσα για τα Δελτία Στάθμευσης για ΑμεΑ - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα