Απαλλαγές και στήριξη ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 80%!

Στους δρόμους, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, βγήκαν χθες οι ταξιτζήδες ζητώντας την απαραίτητη οικονομική υποστήριξη για την «επιβίωση» του κλάδου τους, καθώς, όπως  καταγγέλλουν, παρά το γεγονός ότι μετά τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων ο κόσμος κυκλοφορεί στους δρόμους, οι ίδιοι κυκλοφορούν με άδεια ταξί.

«Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ. Ο τζίρος μας έχει πέσει κατά 80%. Παρόλο που ανοίγουν η εστίαση, τα σχολεία, φαίνεται ότι δεν αλλάζει

τίποτα» είπε χθες χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνική εκπομπή για τα προβλήματα και τα αιτήματα των ταξιτζήδων το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ταξί και του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) Παναγιώτης Μαυρίκης. Παράλληλα πρόσθεσε ότι ο κόσμος «με την ανεργία και τη φτώχεια΄δυσκολεύεται πάρα πολύ να χρησιμοποιήσει ταξί».

Οπως είπε, οι ιδιοκτήτες ταξί χρειάζονται άμεσα οικονομική υποστήριξη γιατί είναι αυτοαπασχολούμενοι με εισόδημα κάτω από 12.000 ευρώ, ενώ ανέφερε ότι το πακέτο των 32 δισεκατομμυρίων ευρώ που περιμένει η Ελλάδα από την Ε.Ε. δεν αφορά τους ταξιτζήδες, αλλά μεγάλες επιχειρήσεις. Εκτός από αυτή την άμεση στήριξη, οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν επίσης να συμπεριληφθούν στη χορήγηση της έκτακτης επιδότησης των 534 ευρώ για τον μήνα Μάιο και να απαλλαγούν από την καταβολή εισφορών στον ΕΦΚΑ και από την προκαταβολή φόρου για τους μήνες της πανδημίας.

Απαλλαγές και στήριξη ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί που είδαν το εισόδημά τους να μειώνεται κατά 80%! - newsbreak

Keywords
Τυχαία Θέματα