«Αντάρτικο» με κάλεσμα για… ντου στις εκκλησίες την ώρα της Ανάστασης – Ουρές σε ναούς της Θεσσαλονίκης το πρωί (video)

Στα «χαρακώματα» βρίσκεται η Αστυνομία εξαιτίας της ευρηματικότητας κάποιων πιστών και ιερέων, οι οποίοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να σπάσουν την καραντίνα στις εκκλησίες και να κάνουν… αντάρτικο τις ημέρες του Πάσχα!

Στη Λαμία, ένας 32χρονος φόρεσε χειροπέδες, επειδή καλούσε τους πιστούς να κάνουν… ντου στους ναούς! Ο νεαρός φέρεται ότι μαζί με έναν φίλο του κολλούσαν αφίσες και πετούσαν φέιγ βολάν καλώντας τους πιστούς να εισβάλουν στις εκκλησίες

την ώρα της Ανάστασης το Μεγάλο Σάββατο. Ο 32χρονος θα οδηγηθεί στο Αυτόφωρο, ενώ ο συνεργός του αναζητείται.

Μάλιστα, η ιστοσελίδα lamiareport.gr δημοσίευσε την αφίσα που είχαν αναρτήσει σε εικόνισμα στη συμβολή των οδών Υψηλάντη και Καζούλη, στο κέντρο της πόλης και ανέφερε: «Μεγάλη Εβδομάδα, Ανάσταση! Εισβολή στις εκκλησίες! Όλοι μαζί… αλλιώς σκλαβιά», με το μήνυμα να κλείνει με τα σημεία στίξης που σχηματίζουν θλιμμένο emoji.

Τρικάκια, αφίσες, sms και… ξεσηκωμός στα social media

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συλληφθείς και ο φίλος του είχαν πετάξει τρικάκια με το ίδιο περιεχόμενο και στον Δομοκό, ενώ είχαν τοποθετήσει αφίσες και σε εκκλησίες της πόλης. Επιπλέον, στο προαύλιο του Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας είχε αναρτηθεί ακόμη μια αφίσα που έγραφε: «Ανοικτή εκκλησία – ελεύθερη θεία κοινωνία – Ανάσταση για όλους».

Απειλητικά μηνύματα και επιστολές έχει δεχτεί και ο μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, ωστόσο δεν το δημοσιοποίησε για να μη ρίξει λάδι στη φωτιά.

Δεν είναι, όμως, μόνο οι πιστοί που δεν υπακούν στους κανόνες για απαγόρευση κυκλοφορίας και συναθροίσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και ιερείς. Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος «τσάκωσε» έναν ρασοφόρο να κλείνει ραντεβού με… sms, για να κοινωνήσει πιστούς κατ’ οίκον στην Αθήνα! H Αστυνομία ενημέρωσε τον προϊστάμενο του παπά και ζήτησε την άμεση διακοπή της διαδικασίας.

Κάλεσμα για ιερή ανυπακοή εντοπίστηκε και στα social media: «Βγείτε όλοι το Μεγάλο Σάββατο και στείλτε τους στο δ…λο», «Ανάσταση όλοι έξω», «Μεγάλη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα βγαίνουμε κατά χιλιάδες όλοι και πάμε εκκλησία», ήταν κάποια από τα… επαναστατικά μηνύματα!

Ουρές έξω από ναούς στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη, πάντως, κάποιοι ήδη κάνουν ουρές έξω από ναούς κι ας… καραδοκεί ο κορωνοϊός!

Από το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στη συμπρωτεύουσα καταγράφονται απίστευτες εικόνες, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, στο τελευταίο του διάγγελμα, τόνισε πως η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η πιο κρίσιμη περίοδος αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την πανδημία στην Ελλάδα.

Δεκάδες πιστοί συνωστίζονταν στον προαύλιο χώρο εκκλησιών, όπως οι Ιεροί Ναοί Άγιας Μαρίνας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος και ο Ιερός Ναός του Αγίου Παντελεήμονος, περιμένοντας να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί, παρά το γεγονός ότι έχει ήδη αποφασιστεί πως όλοι τους θα παραμείνουν κλειστοί έως τις 28/04!

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στους παραπάνω ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών, ενώ, με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες από το πρωί έως το βράδυ.

Και στην Αθήνα, πάντως, είχαμε ανάλογα φαινόμενα, όπως αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες από εκκλησία στο Νέο Φάληρο:

Δείτε σχετικό βίντεο από τη Θεσσαλονίκη:

Πηγή φωτό και βίντεο από Θεσσαλονίκη: seleo.gr

«Αντάρτικο» με κάλεσμα για… ντου στις εκκλησίες την ώρα της Ανάστασης – Ουρές σε ναούς της Θεσσαλονίκης το πρωί (video) via newsbreak.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα