Δύσκολη μέρα: Συνεχείς αναζωπυρώσεις σε Λουτράκι και Νέα Πέραμο - Αγωνία για τη Μάνδρα

Ξεκίνησαν ρίψεις τα εναέρια μέσα. Ολονύχτια μάχη με τις φωτιές στη δυτική Αττική. Αναζωπυρώσεις τα ξημερώματα σε Λουτράκι και Βλυχάδα.Μία πολύ δύσκολη νύχτα πέρασαν οι κάτοικοι και οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη δυτική Αττική, καθώς για δεύτερο βράδυ «πάλευαν» με την φωτιά που σάρωνε περιουσίες και δάση στο πέρασμά της.…

Η εικόνα της φωτιάς σε Λουτράκι, Μάνδρα, Νέα Πέραμο

Με το πρώτο φως της ημέρας τα εναέρια μέσα σηκώθηκαν και ξεκίνησαν ρίψεις.

Η

πυρκαγιά που εκδηλώθηκε προχθές Δευτέρα στα Δερβενοχώρια κινήθηκε χθες προς τη Μάνδρα, περνώντας από πολλούς οικισμούς, απανθρακώνοντας σπίτια και οχήματα. Οι οικισμοί Πανόραμα, Παλαιοχώρι, Πουρνάρι, Αγιά Σωτήρα, Νέα Ζωή, Νέος Πόντος, Λουτρόπυργος, Άνω Βλυχάδα, Συνοικισμός Όθωνα και Ευταξία εκκενώθηκαν.

Στα Δερβενοχώρια η φωτιά είναι σε ύφεση, αλλά λόγω των ισχυρών ανέμων, υπάρχουν επίσης αναζωπυρώσεις.

Σήμερα, το πρωί στη Μάνδρα δεν υπήρχαν ενεργές εστίες, όμως ο φόβος των αναζωπυρώσεων παραμένει, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν ώρα με την ώρα.

Στον οικισμό Νέα Ζωή, όπου χθες κάηκαν σπίτια, οι Αρχές είναι σε επιφυλακή, με τον φόβο των αναζωπυρώσεων.

Την ίδια ώρα στο Λουτράκι παρατηρούνται συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ ενεργά μέτωπα υπάρχουν και στη Βλυχάδα. Το μέτωπο έφθασε τη νύχτα στην Εθνικό Οδό αλλά τέθηκε έγκαιρα υπό έλεγχο. Οι φλόγες πέρασαν την κορυφογραμμή προς Βλυχάδα – Νέα Πέραμο, αλλά η φωτιά οριοθετήθηκε αφού έφθασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών. Ένα άλλο μέτωπο κινήθηκε τη νύχτα προς το πεδίο βολής Κανδύλη.

Από την άλλη πλευρά του Περάματος το πύρινο μέτωπο μετακινείται προς την περιοχή των Ισθμίων και συγκεκριμένα προς τον οικισμό του Αγίου Δημητρίου. Οι προσπαθειες να μην πλησιάσει η φωτια στα διυληστήρια Κορίνθου και σε μονάδα παραγωγής βιοντίζελ στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζονται και σήμερα.

Υπενθυμίζεται πως κηρύχθηε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για έξι μήνες, ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Ανοιχτή η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου

Λίγο μετά τις 6 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τον κόμβο της Επιδαύρου μέχρι τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Αθήνα, που είχε κλείσει.

Σε επιφυλακή βρίσκεται και το Λιμενικό Σώμα για την απομάκρυνση, εάν χρειασθεί, κατοίκων από την θάλασσα.

Προσοχή σήμερα - Δύσκολη ημέρα με δυνατούς ανέμους

Σύμφωνα με επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, υψηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και τις επόμενες ημέρες, ενώ οι άνεμοι θα φθάνουν στο Αιγαίο τα 7 μποφόρ.

Σήμερα εκτιμάται πως υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Λακωνία, Κρήτη, Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Ψαρά.

«Θυμίζουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες που αναμένεται να επικρατήσουν σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους έντασης 7 μποφόρ στο Αιγαίο, αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης και επέκτασης των πυρκαγιών. Ζητούμε την συνεργασία όλων των πολιτών. Ο καύσωνας δεν έχει χάσει τη δυναμική του και κάθε αμέλεια μπορεί να οδηγήσει σε μεγάλη καταστροφή», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος πύραρχος Βασίλης Βαθρακογιάννης στην τελευταία έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη των πυρκαγιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξημέρωσε, Μάνδρα Λουτράκι, Πέραμο – Φόβοι,ximerose, mandra loutraki, peramo – fovoi