Ξένη Δημητρίου: Ο κ.Αθανασίου κρατούσε για τρία χρόνια υπόθεση με offshore εταιρείες τριών πρώην υπουργών της Ν.Δ.

Συνεχίστηκε η κατάθεση της Ξένης Δημητρίου, στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Όσα είπε για Αθανασίου και Ράικου. 

Μαραθώνια και σήμερα της Ξένης Δημητρίου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής, η οποία εξετάζει το ενδεχόμενο παρεμβάσεων του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ.Δημητρίου αιτιολόγησε την πρότασή της να μην προαχθεί ο οικονομικός εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου, ο οποίος είχε καταθέσει στην Επιτροπή ότι του ασκήθηκαν πιέσεις.

Όπως φέρεται να είπε «ο κύριος Αθανασίου κρατούσε για τρία χρόνια (2014-2017) υπόθεση που αφορούσε offshore εταιρείες τριών βουλευτών της Ν.Δ. που είχαν χρηματίσει υπουργοί. Υπήρχε υλικό σε δεκάδες φακέλους με πολλά στοιχεία. Αυτό το υλικό εστάλη από τον αντικατάστατη του, κύριο Μπρη, στην κυρία Ράικου για συσχέτιση. Τελικά διαπιστώθηκε ότι η δικογραφία που είχε ζητήσει η κυρία Ράικου να συσχετισθεί, ήταν δική της δικογραφία και γνώριζε από τότε το θέμα. Ζήτησα να μην προαχθεί ο κ. Αθανασίου και για αυτό, αλλά και για το γεγονός ότι όταν κλήθηκαν εισαγγελείς από χώρες που είχαν εμπλεκόμενους, να συναντηθούν στη Χάγη για ανταλλαγή στοιχείων για τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του ότι πήγε, ενώ αυτό δε συνέβη» και συμπλήρωσε: «Το σκάνδαλο της Novartis είναι μεγάλο και καλώς ερευνάται από τους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Η πίεση που έχει ασκηθεί από κάποιους κατηγορούμενους με όλα τα μέσα (μηνύσεις, στοχοποίηση κλπ.) στους εισαγγελείς Διαφθοράς είναι πρωτοφανής και αθέμιτη».

Για την Ελένη Ράικου, φέρεται να είπε ότι «δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά στον λογαριασμό της από την Novartis».

Την ίδια στιγμή σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σημερινή κατάθεση της πρώην εισαγγελέως του Αρείου Πάγου «καταρρίφθηκε πλήρως η κατασκευασμένη επιχείρηση της ΝΔ να μετατρέψει το αυταπόδεικτο και διεθνές σκάνδαλο σε σκευωρία. Προφανής στόχος τους ήταν και είναι να παγώσει η έρευνα στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν. Τώρα έγινε απολύτως αντιληπτό γιατί προσπάθησαν να παραποιήσουν την κατάθεση της κ. Δημητρίου».

Αναλυτικά όσα αναφέρουν οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ: Προφανής στόχος τους ήταν και είναι να παγώσει η έρευνα στην οποία εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα. Δεν τα κατάφεραν και δεν θα τα καταφέρουν. Τώρα έγινε απολύτως αντιληπτό γιατί προσπάθησαν να παραποιήσουν την κατάθεση της κ. Δημητρίου. Φοβόντουσαν την αλήθεια και όσα συγκλονιστικά αποκαλύφθηκαν σήμερα στο πλαίσιο της προανακριτικής επιτροπής. Η μαρτυρία της Ξένης Δημητρίου ήταν ποταμός. Η πρώην εισαγγελέας προχώρησε σε 5 συγκλονιστικές αποκαλύψεις, αποδομώντας πλήρως το αφήγημα της ΝΔ:

- Για τον πρώην οικονομικό εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου, ο οποίος και αυτός χρόνια μετά την αποχώρησή του «θυμήθηκε» εξωθεσμικές πιέσεις, αποκάλυψε ότι για 3 χρόνια (2014-2017) κρατούσε στο συρτάρι υποθέσεις για οφσορ τριών πρώην υπουργών της ΝΔ. Η υπόθεση ήταν γνωστή από τότε και στην Ελένη Ράικου. Αποτέλεσμα της μεθόδευσης ήταν να παραγραφούν τα αδικήματα των τριών πρώην υπουργών. 

- Ο κ. Αθανασίου δεν προήχθη στο δικαστικό σώμα εξαιτίας της συγκεκριμένης υπόθεσης, αλλά και για το γεγονός ότι σε συνάντηση εισαγγελέων στη Χάγη, προκειμένου να ανταλλάξουν στοιχεία σχετικά με τα Panama papers, είπε ψέματα στην υπηρεσία του οτι πήγε ενώ αυτό δεν συνέβη. 

- Οι Ράικου και Αγγελής επινόησαν τις καταγγελίες κατά του Παπαγγελόπουλου, ένα χρόνο μετά την αποχώρησή τους από τις θέσεις που κατείχαν. Κατά τη διάρκεια της θητείας τους, δεν είχαν αναφέρει το παραμικρό για όσα όψιμα καταγγέλλουν τώρα περί εκβιασμών, πιέσεων και Ρασπούτιν. 

- Η κ. Ραικου δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην Εισαγγελία Διαφθοράς από την ώρα που μπήκαν λεφτά από την Novartis στον κοινό λογαριασμό που διατηρούσε με το σύζυγό της. 

- Ο Μανιαδάκης δεν είναι αξιόπιστος μάρτυρας από τη στιγμή που «είπε όσα είπε» μόνο όταν κατέστη κατηγορούμενος».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ξένη Δημητρίου, Αθανασίου, Ν Δ,xeni dimitriou, athanasiou, n d