Η απάντηση Τσιόδρα για τις οργανωμένες παραλίες - Θα ανοίξουν το Σαββατοκύριακο ενόψει καύσωνα;

«Γρίφος» η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα το απόγευμα της Τρίτης για το αν θα ανοίξουν ή όχι οι οργανωμένες παραλίες το προσεχές Σαββατοκύριακο, ενόψει και του καύσωνα.

Με δεδομένο πως οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν για μίνι καύσωνα σε ορισμένες περιοχές της χώρας τις αμέσως επόμενες ημέρες η απάντηση του Σωτήρη Τσιόδρα για το ενδεχόμενο άνοιγμα των παραλιών αποκτά έντονο ενδιαφέρον.

Ερωτηθείς στη συνέντευξη τύπου της Τρίτης για το αν θα ανοίξουν οι οργανωμένες παραλίες το Σαββατοκύριακο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας

για τον κορονοϊό, τόνισε πως τους ειδικούς τους ενδιαφέρει ο συγχρωτισμός.

«Οποιαδήποτε λοιπόν συζήτηση γίνεται για το θέμα των παραλιών και των ανοιχτών χώρων αφορά το θέμα συγχρωτισμού», συνέχισε. «Φυσικά και είναι καλύτερος ο εξωτερικός χώρος απ’ ότι ο εσωτερικός και υπ’ αυτό το πνεύμα θα δούμε και ένα τέτοιο μέτρο», πρόσθεσε.

Όμως, ο κ. Τσιόδρας τόνισε και ότι «δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε», καθώς «όταν κυριολεκτικά ο ένας είναι πάνω στον άλλον υπάρχει η πιθανότητα μετάδοσης ακόμη και του κορονοϊού. Υπάρχουν μελέτες, και ελληνικές, που έδειξαν ότι σε χώρους λουομένων με μεγάλο συγχρωτισμό υπήρχε μεγαλύτερο ποσοστό εμφάνισης λοιμώξεων και του αναπνευστικού και άλλων».

Σε κάθε περίπτωση, «ο συγχρωτισμός δεν είναι καλό πράγμα», σύμφωνα με τον ίδιο.

Από τα παραπάνω συνάγεται πως οι αρχές ενδεχομένως θα εξετάσουν το άνοιγμα των πλαζ λόγω των αναμενόμενων υψηλών θερμοκρασιών και προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός που παρατηρήθηκε σε ανοικτούς χώρους, μεταξύ των οποίων και οι ελεύθερες παραλίες της Αττικής, τις προηγούμενες ημέρες.

Παράλληλα, ωστόσο, είναι σαφές πως ο λοιμωξιολόγος διατηρεί τις επιφυλάξεις του. Στη διάρκεια της ενημέρωσής του, άλλωστε, έκανε λόγο και για ανευθυνότητα, αναφερόμενος σε φαινόμενα συγχρωτισμού πολιτών ανά τη χώρα το περασμένο σαββατοκύριακο, ενώ έδωσε νέες συστάσεις που καλούμαστε να υιοθετήσουμε. 

Σημειώνεται πως ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα 18 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα καθώς και έναν νέο θάνατο, με τους συνολικούς αριθμούς να ανέρχονται σε 2.744 και 152 αντίστοιχα.

Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Υπενθυμίζεται πως το meteo.gr ενημέρωσε για υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ακόμη και εντός του 24ωρου.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, η μέγιστη θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει κατά τόπους τους 32-34 βαθμούς Κελσίου στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο ενώ σε περιοχές της Βόρειας Κρήτης ο υδράργυρος θα φτάσει τους 34 και τοπικά τους 36-38 βαθμούς Κελσίου.

Σημειώνεται ότι η τελική διαμόρφωση της θερμοκρασίας θα εξαρτηθεί σε σημαντικό βαθμό από την παρουσία σκόνης όσο και τους τοπικούς ανέμους. 

Παράλληλα αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα και είναι πιθανό θα υπάρξει περιορισμός της ορατότητας κυρίως στα κεντρικά και νότια όπου αναμένονται οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις της.

Επιπλέον, πολλοί μετεωρολόγοι αναφέρθησαν σε ένα «νέο κύμα ζέστης» προ των πυλών.

Παρακολουθείστε ολόκληρη τη συνέντευξη τύπου στο Υπ. Υγείας:

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τσιόδρα, Σαββατοκύριακο,tsiodra, savvatokyriako