Ξαναπάνε τον... Μεγάλο Περίπατο - Οι φοίνικες της Πανεπιστημίου προς άγνωστη κατεύθυνση

Το έπος του Δημάρχου της Αθήνας συνεχίζεται. Τώρα φεύγουν οι φοίνικες, έρχονται τα πλατάνια στον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας».Ήταν Νοέμβριος του 2021, όταν αποφασίστηκε να αλλάξει όψη το κέντρο της Αθήνας, με τον περίφημο Μεγάλο Περίπατο. Και για αυτόν τον λόγο, ξοδεύτηκαν - μεταξύ άλλων - περί τα…

Έρχονται τα πλατάνια

Αυτό πάντως που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις του κόσμου εξ'αρχής, πέρα από τα χρήματα που ξοδεύτηκαν και την ταλαιπωρία στο κέντρο της

Αθήνας, ήταν για ποιον λόγο το έργο έγινε αρχικά πιλοτικά, μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες για την τελική του μορφή.

Σε αυτό ο δήμος Αθηναίων απαντά πως πρόκειται για μια πρακτική που ακολουθείται σε όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις του κόσμου. Οι μεγάλες παρεμβάσεις δοκιμάζονται πιλοτικά και στη συνέχεια ακολουθούν οι μόνιμες.

Η δοκιμαστική περίοδος επιτρέπει, όπως υποστηρίζουν, τη συλλογή δεδομένων για τη βελτίωση των σχεδίων. Με τη μέθοδο αυτή έγινε η ανάπλαση της Times Square, έργα στο Μιλάνο και αλλού. Αυτό γίνεται και στην περίπτωση της Πανεπιστημίου. Χωρίς να είχε προηγηθεί το πιλοτικό έργο, θα ήταν αδιανόητη η εξαρχής διαπλάτυνση των πεζοδρομίων ως μόνιμο έργο, τονίζει η δημοτική αρχή.

Επόμενο project του Κώστα Μπακογιάννη είναι η φύτεση πλατανιών κατά μήκος της Πανεπιστημίου, προκειμένου να ενωθεί το Σύνταγμα με την Ομόνοια, όπως είχε αποκαλύψει ο δήμαρχος Αθηναίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα