Βρετανία: Καταστρέφουν κεραίες 5G για να σταματήσουν τον κορονοϊό

Οι θεωρίες συνωμοσίας οδήγησαν στην καραστροφή εξαιτίας του κορονοϊού, κεραίες 5G στη Βρετανία.

Στη Βρετανία, κάτοικοι κατέστρεψαν κεραίες 5G, επηρεασμένοι από θεωρίες συνωμοσίας, ώστε να σταματήσουν τον κορονοϊό. Μάλιστα, τα βρετανικά ΜΜΕ αναφέρουν πως μέχρι στιγμής, έχουν καταστραφεί τουλάχιστον 20 κεραίες αναμετάδοσης και καλούν την κυβέρνηση να πάρει αυστηρή θέση ενάντια σε «μια τρελή θεωρία συνωμοσίας».

Επίσης, δύο νέοι ηλικίας 18 και 19 ετών συνελήφθησαν ως ύποπτοι ότι πυρπόλησαν έναν

αναμεταδότη χθες στο Νάγκενχαμ ένα προάστιο του Λονδίνου και στο Δυτικό Γιορκσάιρ. Παράλληλα, η αστυνομία ξεκίνησε έρευνες και για να προσδιορίσει την αιτία σε μια άλλη φωτιά σε κεραία στο Χάντερσφιλντ χθες το πρωί.

Ακόμη, ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης καυτηρίασε τις επιθέσεις αυτές, που «προφανώς εμπνέονται από αυτήν την τρελή θεωρία συνωμοσίας, που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο» και την οποία χαρακτήρισε «εντελώς παράλογη».

Επιπλέον, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ίδιος εκπρόσωπος υπογράμμισε ιδιαίτερα τον «ζωτικής σημασίας» ρόλο του τηλεπικοινωνιακού δικτύου για τις υπηρεσίες του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS), αλλά και για τον ευρύτερο πληθυσμό.

Θεωρίες συνωμοσίας

Πέρα από την θεωρία που θέλει τις κεραίες 5G να μεταδίδουν τον κορονοϊό, υπάρχουν πολλές ακόμη.

Μάλιστα, στην Τυνησία και την Αίγυπτο οι ισλαμιστές κληρικοί υποστηρίζουν ότι η επιδημία είναι η θεϊκή τιμωρία της Κίνας για την αντιμετώπιση των Ουιγούρων, μιας τουρκογενής εθνικής ομάδας που ζει στην Ανατολική και Κεντρική Ασία.

Αντιθέτως, στο Ιράκ ένας πολιτικός σχολιαστής διαδίδει ότι η επιδημία είναι αμερικανο-εβραϊκή συνωμοσία με στόχο να αποδεκατιστεί ο παγκόσμιος πληθυσμός. Μάλιστα, τα νήματα του «σατανικού» σχεδίου τα κινεί η εβραϊκή οικογένεια των Ρότσιλντ ή κάποιο «σιωνιστικό λόμπι».

Στον αντίποδα στις ΗΠΑ οι δεξιοί συνομωσιολόγοι κι ιδιαίτερα οι αντίπαλοι του εμβολιασμού, υποστηρίζουν πως το ξέσπασμα του κορονοϊού, οφείλεται στον ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και τους Δημοκρατικούς.

Παράλληλα, με τα ψέματα και τις φήμες για τα αίτια του covid-19 κυκλοφορούν και ψευδείς υποσχέσεις για την θεραπεία του. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ ανέφερε ότι το εμβόλιο θα είναι σύντομα διαθέσιμο, αν και δεν είναι δυνατόν να προβλεφθεί το πότε, όπως τονίζουν ομόφωνα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και άλλοι εμπειρογνώμονες.

Στη Νιγηρία, σύμφωνα με το BBC, ένας ιερέας ισχυρίστηκε ότι μια σούπα μπορεί να θεραπεύσει τους ασθενείς. Κάτι που επίσης κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Αφρικής, είναι ότι το σκόρδο θεραπεύει τον ιό.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα