Ιταλία: Περιορίζονται τα κρούσματα - Γίνονται δοκιμές εμβολίου

Στην Ιταλία μειώνονται οι εισαγωγές στις ΜΕΘ και υπάρχουν λιγότερα κρούσματα του κορονοϊού.

Περιορίζονται τα κρούσματα του κορονοϊού για δωδέκατη συνεχή μέρα στην Ιταλία. Μάλιστα, οι εισαγωγές στις ΜΕΘ είναι λιγότερες, ενώ έχουν χάσει την ζωή τους το τελευταίο 24ωρο 756 άτομα. Επίσης, καταγράφηκαν 5.217 νέα κρούσματα και 646 ασθενείς ανάρρωσαν.

Παρόλα αυτά, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην γείτονα χώρα είναι 97.689, 10.779 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους και 13.030 άνθρωποι

έχουν ιαθεί. Ταυτόχρονα, 3.906 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και συνολικά 27.386 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο, ενώ όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ 72.000 άτομα είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Μέχρι στιγμής λοιπόν, στην Λομβαρδία, το επίκεντρο της πανδημίας στην Ιταλία, τα συνολικά περιστατικά είναι 41.007 και οι νεκροί 6.360. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 13.119 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1.443 και στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 8.358, με 392 νεκρούς.

Δοκιμές εμβολίου

Τις επόμενες 13 μέρες θα ξεκινήσουν τα πρώτα τεστ εμβολίου για τον κορονοϊό στον άνθρωπο και θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ιταλικής εταιρείας Advent –Irbm με το ινστιτούτο Jenner του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής εταιρίας, Πιέρο Ντι Λορέντσο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όπως τόνισε ο Π.Λορέντσο, ο στόχος είναι να μπορέσει να ξεκινήσει η χορήγηση του εμβολίου από τον Σεπτέμβριο σε νοσηλευτικό προσωπικό και δυνάμεις ασφαλείας, έστω και αν δεν θα έχει ακόμη ολοκληρωθεί όλη η πειραματική φάση, διότι οι πολίτες αυτοί ανήκουν σε κατηγορίες αυξημένου κινδύνου.

Το εμβόλιο θα αποσταλεί από την Πομέτσια, κοντά στη Ρώμη, στη Βρετανία, όπου θα ξεκινήσουν τεστ σε 550 υγιείς εθελοντές.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

 

Keywords
Τυχαία Θέματα