Βόρεια Μακεδονία: Κλειστή η είσοδος στην Ελλάδα από το τελωνείο των Ευζώνων

Τα ΜΜΕ της Βόρειας Μακεδονίας μεταδίδουν πως το τελωνείο των Ευζώνων δεν επιτρέπει την διέλευση πολιτών από την χώρα στην Ελλάδα.

ΜΜΕ της Βόρειας Μακεδονίας τονίζουν πως η χερσαία είσοδος στην Ελλάδα από την χώρα, απαγορεύεται από τις ελληνικές τελωνειακές και αστυνομικές Αρχές στο τελωνείο των Ευζώνων.

Έτσι, δεν επιτρέπουν

ακόμη την είσοδο στην Ελλάδα σε πολίτες κάποιων τρίτων κρατών, μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης της γείτονας χώρας, διότι τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την Βόρεια Μακεδονία παραμένουν κλειστά για την κυκλοφορία μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Μάλιστα, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Μακεδονίας «MIA» αναφέρει πως στην Ελλάδα μπορούν να εισέλθουν χωρίς εμπόδια στην Ελλάδα μόνο επείγουσες περιπτώσεις με τα απαραίτητα έγγραφα.

Στον αντίποδα όμως, οι ξένοι τουρίστες θα διέρχονται μέσω του τελωνείου των Ευζώνων από την 1η Ιουλίου, διευκρινίζει το «MIA».

Παρόλα αυτά, η κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας είχε αποφασίσει το Σάββατο (13/6) να επιτρέπει τη διέλευση (transit) μέσω της επικράτειάς της για αλλοδαπούς πολίτες.

Οι περισσότεροι όμως από αυτούς που έφτασαν το πρωί της Δευτέρας μέχρι το τελωνείο των Ευζώνων (κυρίως Σέρβοι), δεν μπόρεσαν να εισέλθουν στην Ελλάδα και επέστρεψαν πίσω, σημειώνουν μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Μακεδονίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα