Τζόυς Ευείδη: «Ακόμα δεν ξέρω πώς έχω επιβιώσει σε αυτή τη δουλειά»

Η Τζόυς Ευείδη μίλησε για την πορεία της στο θέατρο και στην τηλεόραση σε μια εποχή που είχε χαρακτηριστεί εμπορική κωμικός.Η Τζόυς Ευείδη ήταν καλεσμένη στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 τη Δευτέρα 25/9 και μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο για την παράσταση «Μπαμπάδες με ρούμι» που πρωταγωνιστεί…

Η απόφαση να δώσει εξετάσεις για τη δραματική σχολή δεν ήρθε πολύ νωρίς, αφού εργαζόταν ήδη σε

εταιρία πληροφορικής όταν διαπίστωσε πως ήθελε να κάνει άλλα πράγματα στη ζωή της: «Κατάλαβα μία μέρα, εκεί που ήμουν στην ΙΒΜ αρχές του '80 και δούλευα, άρχισαν να τρέχουν τα μάτια μου άνευ λόγου. Έκλαιγα! Και είπα κάτι θέλει να μας πει αυτό, δεν είναι κανονικό πράγμα. Δεν είχε συμβεί απολύτως τίποτα. Δεν ήθελα άλλο αυτό το πράγμα.

Πήγα μία χρονιά να δώσω εξετάσεις, κώλωσα και έφυγα. Εγώ στο Τέχνης ήθελα να μπω. Την πρώτη χρονιά πήγα και δεν ξαναπάτησα. Μετά άρχισαν τα δάκρυα και λέω "ή τώρα ή ποτέ". Σαν το βαζό βρήκα κάτι μονολόγους, εντελώς μόνη μου. Κι έδωσα εξετάσεις Τέχνης, Εθνικό, Βεάκη και Κατσέλη. Και μπήκα Εθνικό, Βεάκη και Κατσέλη! Πού να έλεγα ότι ήθελα να γίνω ηθοποιός.

Ήθελα να κάνω θεατρολογία, τότε υπήρχε μόνο στο εξωτερικό. Πέρασα στο Εθνικό απ' τις πρώτες και δεν το πίστευα. Πήγα μετά στη μαμά μου και της το είπα, της ήρθε ο τεπέτακλας. Δούλευα 8-1 στους Ιάπωνες και μετά πήγαινα στη σχολή μέχρι τα μεσάνυχτα», είπε για τα χρόνια που φοίτησε στο Εθνικό.

Η Τζόυς Ευείδη για την υποκριτική:

Επίσης αναφέρθηκε στις σειρές «Το Ρετιρέ» και «Οι μεν και οι δεν», που πρωταγωνιστούσε. Για το Ρετιτέ αποκάλυψε πως η αμοιβή της ήταν «τρεις κι εξήντα», χαρακτηριστικά.

Όπως είπε η Τζόυς Ευείδη: «Καλά εκεί μας είχαν με τρεις και εξήντα. Θα τρώγαμε και ξύλο αν θα ζητάγαμε παραπάνω... Κανείς δεν είχε κασέ. Ακόμα και η Γιουλάκη δεν είχε τα ίδια κασέ με άλλους. Εκεί ο σταρ ήταν ο Γιάννης Δαλιανίδης!». Ο ίδιος ο σκηνοθέτης την είχε ζητήσει για να πάρει μέρος στη σειρά. Ενώ για τη σειρά «Οι μεν και οι δεν» είπε πως αρχικά ήταν να κοπεί. Θεώρησε μεγάλη επιτυχία πως μετά από το Ρετιρέ της έκανε πρόταση για το θέατρο ο Γιώργος Κιμούλης για το έργο «Η καρδιά του σκύλου», είπε η ηθοποιός.

Το σχετικό απόσπασμα:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τζόυς Ευείδη, Ακόμα,tzoys eveidi, akoma