Τσιόδρας: Τι σημαίνουν τα αντισώματα για τον οργανισμό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε στην αξία των αντισωμάτων στον ανθρώπινο οργανισμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Την αξία των αντισωμάτων για την αντιμετώπιση του νέου ιού, ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την πορεία της εξέλιξης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, μίλησε για την αξία και την δυνατότητα που παρέχουν στον ανθρώπινο οργανισμό να εξολοθρεύει τον ιό. Μάλιστα, σημείωσε πως όσοι είχαν νοσήσει από τον COVID-19, εντοπίστηκε να φέρουν αντισώματα.

«Η μελέτη μπορεί να σημάνει μια νέα

εποχή», δήλωσε χαρακτηριστικά για τις έρευνες που διεξάγονται σε διεθνές επίπεδο.

Ακόμη, σημειώσε πως είναι «μικρότερη του 1% η πιθανότητα να έχουμε ψεύτικα αποτελέσματα», αναφορικά με τις μελέτες που πραγματοποιήθηκαν και είπε ότι «το 92% μετά από 21 μέρες όσων νόσησαν από τον ιό, είχαν θετικά αντισώματα».

Παράλληλα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ξεκαθάρισε πως οι άνθρωποι με θετικά αντισώματα έχουν ανοσία στον κορονοϊό, που διαδίδεται αυτή την στιγμή από άνθρωπο σε άνθρωπο. Παρόλα αυτά, πρέπει να συνεχιστεί η παρακολούθηση αυτών των πολιτών, καθώς οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πόσο καιρό διαρκεί η ανοσία.

«Το θέμα είναι για πόσο καιρό θα κρατά. Πρέπει να τους παρακολοθούμε για 6 με 12 μήνες», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Επιπλέον, δήλωσε πως το καλοκαίρι δεν επαρκεί για την αναχαίτιση του ιού και για αυτό θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας από τους πολίτες.

«Η επίδραση του καλοκαιριού δεν μπορεί μόνη της να σταματήσει τον ιό», είπε και τόνισε πως «πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες υγειηνείς».

Διαβάστε ακόμη:

Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα

Μετακινήσεις: Τι επιτρέπεται από τη Δευτέρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και όλη την Ελλάδα

Πότε θα επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό

Πώς και ποιοι θα πληρωθούν επίδομα τον Μάιο

Τι ώρα ανοίγουν και τι ώρα κλείνουν τα καταστήματα - Το ωράριο για τα εμπορικά

Keywords
Τυχαία Θέματα