Τσιόδρας: Πότε πρέπει να φοράμε μάσκα για τον κορονοϊό

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε πότε πρέπει οι πολίτες να φορούν μάσκα, για να προστατευτούν από τον κορονοϊό.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στη συνέντευξη Τύπου, ανέφερε σε ποιές περιπτώσεις οι πολίτες πρέπει να κάνουν χρήση της μάσκας, για να προστατευτούν από τον κορονοϊό. Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, οι πολίτες δεν πρέπει να φορούν μάσκες προσώπου. Παρόλα αυτά, αρκετά άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό δεν εφαρμόζουν τη συγκεκριμένη τακτική.

Μάλιστα, όπως τονίζει ο ΠΟΥ επιτρέπεται για τον γενικό πληθυσμό, μόνο στην περίπτωση που κάποιος είναι άρρωστος (όχι απαραίτητα από τον κορονοϊό) ή φροντίζει κάποιον άνθρωπο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες.

«Ειδικές κλινικές μελέτες που έχουν εξετάσει τη χρήση μάσκας σε άλλους αναπνευστικούς ιούς, δεν έχουν αποδείξει πως μαζική χρήση μάσκας μειώνει τις λοιμώξεις», τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην τοποθέτηση του.

Ακόμη, υπογράμμισε πως «η χρήση των μασκών προτείνεται για τους επαγγελματίες υγείας». «Το μεγαλύτερο όφελος δεν έρχεται από την κάλυψη των υγιών, αλλά από την κάλυψη του στόματος και της μύτης αυτών που ασθενούν» προσθέτει επιπλέον,

Επίσης, υπενθυμίζει πως από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατευτεί κάποιος, είναι να μείνει σπίτι ή όταν κυκλοφορεί έξω να μην συνωστίζεται με κόσμο.

49 νεκροί, 82 νέα κρούσματα

Νέα αύξηση των κρουσμάτων και νεκρών από την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα περιλαμβάνει ο απολογισμός του 24ωρου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Τρίτης, τα νέα κρούσματα είναι 82 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1314, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 49, καθώς 7 ακόμη συμπολίτες μας κατέληξαν.

Ακόμα καταγράφηκαν ακόμα 20 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο, του οποίου όλοι οι επιβαίνοντες ελέγχθησαν.

Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 85 ασθενείς. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι άνδρες και έχουν υποκείμενο νόσημα, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας.

Εξάλλου, 6 άτομα από αυτά που χρειάστηκαν νοσηλεία έλαβαν εξιτήριο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπ. Υγείας για τον κορονοϊό.

Όπως αναφέρθηκε, επίσης, από τους 49 νεκρούς οι 37 είναι άνδρες ενώ η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη.

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως στη χώρα μας έχουν γίνει συνολικά 16.732 επιδημιολογικά τεστ.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα