Κορονοϊός: Σε καραντίνα πέντε δήμοι - Καθολική η απαγόρευση κυκλοφορίας

Σε καραντίνα, λόγω κορονοϊού, μπαίνουν οι δήμοι Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης. Οι ανακοινώσεις Χαρδαλιά.

Περισσότερα περιοριστικά μέτρα και καραντίνα σε πέντε δήμους, λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας ότι «οι επόμενες ημέρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες».

Σύμφωνα με τον Νίκο Χαρδαλιά σε καραντίνα μπαίνουν η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας του δήμου Καστοριάς για 14 μέρες (έως

14 Απριλίου) και συγκεκριμένα η απαγόρευση μετακίνησης των πολιτών στους δήμους Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Ξάνθης και Μύκης.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από σήμερα το βράδυ στις 20:00 και έως το πρωί και ώρα 08:00. Η μετακίνηση θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο για παροχή βοήθειας, μετάβαση σε τελετή και ολιγόλεπτη σωματική άσκηση και βόλτα του κατοικιδίου.

Παράλληλα, είπε ότι «η κίνηση για την παροχή βοήθειας σε άτομα που έχουν ανάγκη θα γίνεται από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, ενώ για την μετάβαση σε τελετή επιτρέπεται μόνο σε περίπτωση κηδείας και αποκλειστικά και μόνο για τους συγγενείς Ά βαθμού.

Στους συγκεκριμένους δήμους τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν με έναν πελάτη ανά 20 τ.μ. ενώ στις λαϊκές αγορές η απόσταση των πάγκων πρέπει να είναι 10 μέτρα και όλοι οι πάγκοι από την μια πλευρά του δρόμου. Παράλληλα, η πυροσβεστική Υπηρεσία θα συνδράμει στο έργο των δήμων και για την εφαρμογή των μέτρων αρμόδια είναι η ΕΛΑΣ, ενώ σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ δυο στρατιωτικοί γιατροί και δυο νοσηλευτές θα σταλούν στον υγειονομικό κέντρο Εχίνου. Το νοσοκομείο Καστοριάς ενισχύεται με 3 στρατιωτικούς γιατρούς και 6 νοσηλευτές και 2 στρατιωτικοί γιατροί και 2 νοσηλευτές αποστέλλονται στο νοσοκομείο Ξάνθης. Οι δήμοι Καστοριάς, Μύκης και Νεστορίου ενισχύονται με 3 ασθενοφόρα από το ΕΚΑΒ».

«Προχωρήστε σε προμήθειες τροφίμων και φαρμάκων σε αυτούς τους δήμους. Εκπέμπεται σήμα SOS για τις επόμενες 14 ημέρες. Μείνετε σπίτι σας. Ο κίνδυνος διασποράς είναι μεγάλος. Ο έλεγχος των μέτρων θα είναι αυστηρός» είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς και κατέληξε λέγοντας ότι «είμαστε σε μια δύσκολη καμπή. Ακόμη τίποτα δεν έχει κριθεί».

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα