Τσιόδρας: Δεν πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στην Ελλάδα

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι δεν μειώνεται ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στην συνέντευξη Τύπου, ανέφερε ότι δεν πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα.

«Νομίζω είναι λίγα τα κρούσματα για να πούμε ότι πέφτει ο μέσος όρος νοσηλείας. Κατά την γνώμη μου δεν πέφτει. Επηρεάζεται από παράγοντες οι οποίοι,

ιδιαίτερα όταν είναι μικρό το δείγμα δεν μπορούν να καθορίσουν αυτό που λέμε σαν επιστημονικό δεδομένο. Καταρχάς είναι πάνω από την ηλικία των 70, αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα», ανέφερε στην τοποθέτηση του. Επιπλέον, τόνισε πως η νοσηλεία ενός 43χρονου κατεβάζει απότομα τον μέσο όρο, χωρίς να σημαίνει όμως ότι ισχύει για τις υπόλοιπες ηλικίες.

«Είναι σαφές σε εμένα ότι είναι είτε ηλικιωμένοι, είτε έχουν σοβαρό πρόβλημα υγείας, άνω του 95% και αυτό είναι το κύριο μήνυμα. Οι θάνατοι αυτούς τους ανθρώπους αφορούν, αυτούς τους συμπολίτες μας που έχουν προβλήματα υγείας και τους ηλικιωμένους», υπογράμμισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την δήλωση του, στο 12.50

Αύξηση των κρουσμάτων

Νέα αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ελλάδα περιλαμβάνει ο απολογισμός του 24ωρου για την πανδημία.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Δευτέρας, τα νέα κρούσματα είναι 56 με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 1212, ενώ τα θύματα του ιού έφτασαν τα 43. Το τελευταίο 24ωρο, δηλαδή, κατέληξαν πέντε συμπολίτες μας από τη νόσο που προκαλεί ο νέος ιός. Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 71 έτη.

Ο καθηγητής ανέφερε πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι πλέον 72, εκ των οποίων οι 14 είναι γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 65 έτη, όπως αναφέρθηκε. Παράλληλα, πέντε 5 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να αφορούν κατοίκους της Αττικής, ενώ συνολικά έχουν διενεργηθεί 15.961 τεστ για κορονοϊό (15.151 χθες).

«Στην πατρίδα μας βλέπουμε ότι μένουμε στο "καλό σενάριο"», τόνισε ο ίδιος. «Είμαστε στη φάση του μετριασμού, εφαρμόζουμε τα μέτρα απόστασης», σημείωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ, κλείνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση, μνημόνευσε τον Μανώλη Γλέζο που έφυγε από τη ζωή σήμερα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα