Κασαπίδης: «Θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα - Πιθανόν και να πεινάσουμε»

Ο Γιώργος Κασαπίδης, περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, μίλησε στο Antennes FM για την κατάσταση που επικρατεί εξαιτίας του κορονοϊού. Ο ίδιος δήλωσε πως «αν είχαμε τις σημερινές οδηγίες του ΕΟΔΥ θα έμπαιναν σε καραντίνα και οι 300 που ήρθαν από το Μιλάνο», αναφερόμενος στα κρούσματα της περιφέρειας. Μάλιστα, είπε ότι «δεν υιοθετούνται συμπεριφορές που δημιουργούν ρατσισμό και

διακρίσεις μεταξύ των δυτικομακεδόνων», σχετικά για ορισμένους πολίτες που δεν υιοθετούν τα μέτρα κυκλοφορίας.

«Είμαστε όλοι μια οικογένεια, μια γροθιά. Μέσα στον πόλεμο δεν λιποτακτούμε», τόνισε για τη μη μετακίνηση πληθυσμών στην περιοχή και ειδικά στην Καστοριά που ζητά έκτακτα μέτρα. Επιπλέον, υπογράμμισε πως αν σήμερα προηγείται η Καστοριά, αύριο θα είναι η Κοζάνη ,τα Γρεβενά και αναμένει τις εισηγήσεις των δημάρχων για μέτρα εκτάκτου ανάγκης πολιτικής προστασίας.

Έκτακτα μέτρα - Το γάλα δεν είναι μολυσμένο

«Δεν υπάρχει επιστημονική βάση να λέμε ότι το γάλα της περιοχής είναι μολυσμένο, είναι παιχνίδια των εμπόρων. Έγιναν λάθη που δεν έπρεπε να είχαν συμβεί και τώρα ήρθε η ώρα να αναλάβουν κάποιοι πρωτοβουλίες. Θα μπουν περιορισμοί, θα υπάρχουν ελεύθερες μετακινήσεις μόνο για υγεία και γεωργία , όπως έγινε στη Δαμασκηνιά .Το χωριό σώθηκε με τρεις νεκρούς πρόσθεσε με το τίμημα φυσικά να είναι βαρύ» δήλωσε ο περιφερειάρχης. Ακόμη, Γιώργος Κασαπίδης αναφέρθηκε στο περιστατικό που έγινε σε μια γαλακτοκομική μονάδα στα Ιωάννινα. Εκεί η μονάδα αρνήθηκε να λαμβάνει γάλα από κτηνοτρόφους της περιοχής του Γράμμου, με τον ίδιο να υπογραμίζει πως είναι παιχνίδια των εμπόρων και τίποτα παραπάνω.

Έλλειψη τροφίμων

Αίσθηση παρόλα αυτά, προκάλεσε η δήλωση του για ενδεχόμενη έλλειψη τροφίμων. Συγκεκριμένα είπε: «Μετά το καλοκαίρι αν δεν προλάβουμε την καλλιεργητική περίοδο, θα έχουμε έλλειψη τροφίμων το χειμώνα, πιθανόν να πεινάσουμε κιόλας». Κάλεσε όλους τους δυτικομακεδόνες: «Τώρα φροντίστε να βάλετε ένα κήπο, πέντε κότες, να υπάρχει μια αυτάρκεια γιατί υπάρχει μείωση κατά 54% στις πρώτες ύλες για τα τρόφιμα».

Ακούστε τι είπε στο 42ο λεπτό

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα