Κορονοϊός: 20 νεκροί, 48 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 743 στο σύνολο

Τον απολογισμό του τελευταίου 24ωρου έκανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας. Ανακοίνωσε 48 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, ανεβάζοντας το σύνολο των διεγνωσμένων στα 743.

48 νέα κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα το απόγευμα της

Τρίτης, με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 743, ενώ 20 είναι συνολικά τα θύματα του ιού.

45 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι από τους 134 άνθρωπους που ανακοινώθηκε πως νοσηλεύονται, σύμφωνα με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Μέση ηλικία όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι τα 68 έτη, σημείωσε ο ίδιος. Αξίζει να αναφερθεί πως οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονταν στους 35 χθες. Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε, πάντως, ότι δεν αυξήθηκαν ραγδαία σε ένα 24ωρο οι διασωληνωμένοι αλλά ότι τα σχετικά στοιχεία έφτασαν σήμερα στον ΕΟΔΥ.

Οι περισσότεροι από τους ανθρώπους αυτούς έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα, πρόσθεσε ο ειδικός λοιμωξιολόγος.

Τέλος, 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήριο, όπως δήλωσε ο κ. Τσιόδρας.

Σημειώνεται πως τη Δευτέρα ο αριθμός των διεγνωσμένων κρουσμάτων ανερχόταν σε 695, ενώ, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τη νόσο Covid-19, o πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται σε 8.000 με 10.000. 

Στους 20 οι νεκροί

Στους 20 ανέρχονται οι θάνατοι από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Νωρίτερα σήμερα, τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως θετικό βρέθηκε το δείγμα μίας 41χρονης από τα Καστοριά που έφυγε προχθές από τη ζωή. Η 41χρονη, μητέρα τριών παιδιών, είχε άλλα προβλήματα υγείας και επισκεπτόταν το νοσοκομείο το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Μετά από τα αποτελέσματα των εξετάσεων τέθηκαν σε καραντίνα η οικογένειά της και όσα άτομα είχαν έρθει σε επαφή μαζί της το τελευταίο διάστημα.

Η 41χρονη είναι το τέταρτο θύμα του νέου ιού στην Καστοριά, σύμφωνα με τοπικά Μέσα, και το εικοστό, συνολικά, στη χώρα μας, όπως επιβεβαίωσε ο καθηγητής.

Την Τρίτη έγιναν γνωστοί και οι θάνατοι ακόμη δύο συμπολιτών μας λόγω Covid-19. Πρόκειται για μια 86χρονη, η οποία φέρεται να αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία», και έναν 64χρονο, που και αυτός νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο μέσος όρος ηλικίας των θυμάτων της πανδημίας είναι τα 75 έτη, σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΕΟΔΥ.

Κρούσματα σε 197 χώρες

Μιλώντας για την εξάπλωση της πανδημίας σε όλο τον πλανήτη, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 396.000 κρούσματα σε 197 χώρες.

«Δεν λείπει καμία χώρα από τον χάρτη εξάπλωσης του νέου ιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Εξάλλου, σύμφωνα με τις εισαγωγικές παρατηρήσεις του καθηγητή κατά τη συνέντευξη τύπου, ο ιός προκαλεί διαταραχές στο πεπτικό σύστημα, καθώς και απώλεια όσφρησης ή γεύσης.

Χαρδαλιάς: Αποτρέψαμε υγειονομική βόμβα που ήταν έτοιμη να εκραγεί

Στην κριτική κατά της κυβέρνησης για το γεγονός πως τέθηκαν σε καραντίνα όσοι επαναπατρίστηκαν από την Ισπανία απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς, στις δικές του δηλώσεις, σημειώνοντας πως «αποτρέψαμε υγειονομική βόμβα που ήταν έτοιμη να εκραγεί».

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε μάλιστα πως βρέθηκαν 21 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων από τη Βαρκελώνη και τη Μαδρίτη καθώς και ότι οι σχετικοί έλεγχοι συνεχίζονται.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Πώς ψωνίζουμε στα super market

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Κορονοϊός: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χαρτονομίσματα

Κορονοϊός: Κινητό και καθαρισμός, πόσες ώρες ζει ο ιός

Κορονοϊός: Ο πρώτος live χάρτης με τα κρούσματα στην Ελλάδα

Keywords
Τυχαία Θέματα