Τσιάρας: «Πλειστηριασμοί στις 5 Μαΐου δεν θα γίνουν»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, απάντησε σε όσους συνδέουν το άνοιγμα των δικαστηρίων με τους πλειστηριασμούς, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

 

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για την προστασία της πρώτης κατοικίας», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha.

Απαντώντας σε όσους συνδέουν την επανεκκίνηση των δικαστηρίων μετά την άρση των περιοριστικών

μέτρων στη χώρα μας, ο κ. Τσιάρας είπε, πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα είναι σταδιακή και στον χώρο της Δικαιοσύνης. «Φαίνεται με τα δεδομένα που υπάρχουν η Ελλάδα έχει κλείσει έναν κύκλο και βαίνει σε μια ροή κανονικότητας. Με τη λήξη της τρεχούσης ΠΝΠ, που αφορά στα υποθηκοφυλακεία δίνεται η δυνατότητα να ανοίξουν για συγκεκριμένες εργασίες ειρηνοδικεία και Πρωτοδικεία», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, το «άνοιγμα» της Δικαιοσύνης δεν αφορά εργασίες που προϋποθέτουν συμμετοχή πολλών ανθρώπων.

«Πλειστηριασμοί δεν θα γίνονται. Έχει δημιουργηθεί ένα αφήγημα από την αξιωματική αντιπολίτευση που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα. Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι θεσμοθετημένη μέχρι τις 30 Απριλίου. Αυτό το ξέραμε» είπε και αποκάλυψε ότι το απόγευμα έχει προγραμματιστεί τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς και «διαπραγματευόμαστε παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας. Εύχομαι και ελπίζω να το πετύχουμε. Οι διαδικασίες περί αναγκαστικής εκτελέσεως είναι σε αναστολή. Η ΚΥΑ που θα βγει αύριο θα συνεχίζει να αναστέλλει την αναγκαστική εκτέλεση», πρόσθεσε.

πρω«Πιστεύουμε ότι θα πάρουμε παράταση στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Ευθύνη έχει και η προηγούμενη κυβέρνηση που είχε δεχτεί την άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «στις 5 Μαΐου δεν θα γίνουν πλειστηριασμοί».

Keywords
Τυχαία Θέματα