Οι εξηγήσεις Βρούτση στη Βουλή μετά το φιάσκο των Voucher

Ο Υπουργός Εργασίας τόνισε πώς το πρόγραμμα των Voucher έγινε με διαφάνεια και στο πλαίσιο που κληρονόμησε η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζοντας την απόσυρση του μετά τα όσα τραγελαφικά είδαν το φως της δημοσιότητας πράξη «πολιτικής γενναιότητας».

Εξηγήσεις στη Βουλή

,μία μέρα μετά την απόσυρση του προγράμματος τηλεκατάρτισης επιστημόνων, του Voucher των 600 ευρώ δηλαδή μέσω των ΚΕΚ, έδωσε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Όπως είπε όλα έγιναν υπό πίεση χρόνου αλλά με διαφάνεια και με το θεσμικό πλαίσιο που κληρονόμησε η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτήρισε την κατάργηση του προγράμματος κίνηση «πολιτικής γενναιότητας και εντιμότητας».

Αναλυτικά η τοποθέτησή του: 

«Όλα έγιναν σε χρόνο μηδέν. Κινηθήκαμε στην βάση ενός προγράμματος, για να στηρίξουμε τους επιστήμονες, με μία επιπλέον δυνατότητα καλλιέργειας δεξιοτήτων, με συγκεκριμένα αντικείμενα.

Ακολουθήσαμε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αυτό που παραλάβαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ και πάνω σε αυτό το πλαίσιο κινήθηκε η διαδικασία που ήταν απόλυτα διαφανής, απόλυτα συντεταγμένη και δεν απέκλινε σε τίποτα σε επίπεδο διαφάνειας. Όλα ήταν στο πλαίσιο του 2019 που κληρονομήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ξεκινάς κάτι, πρέπει να είσαι εκεί για να παρακολουθείς τις εξελίξεις. Στην πορεία των πραγμάτων είδαμε ότι τουλάχιστον η ποιότητα των προγραμμάτων- που δεν προβλεπόταν από τον ΣΥΡΙΖΑ η αξιολόγησή της- δεν ήταν στο ύψος των περιστάσεων.

Είχα την τόλμη εχθές, ως Υπουργείο Εργασίας να πω πως αυτό το θέμα της τηλεκατάρτισης με αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της αποσύρεται.  Αυτό λέγεται πολιτική εντιμότητα και γενναιότητα. Διότι στην πολιτική πρέπει να έχεις το θάρρος, να σταθμίζεις τα πράγματα, να τα τραβάς πίσω και να τα βελτιώνεις. Για αυτό η απόφαση χθες ήταν γυρίζουμε όλα τα συστήματα πίσω, τα αξιολογούμε, έτσι ώστε το σύστημα της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης να επανατυπωθούν στα ποιοτικά χαρακτηριστικά που θέλουμε».

«Αντί σήμερα με κατεβασμένα τα μάτια και το κεφάλι να απολογηθούν για αυτή τη περίπτωση πατεντάτης αρπαχτής και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, έρχονται και εγκαλούν την αξιωματική αντιπολίτευση; Αυτοί που με τους συγγενείς τους έστησαν αυτή την υπόθεση», είπε ο Πάνος Σκουρλέτης από τον ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας την παραίτηση Βρούτση ή την αποπομπή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Νωρίτερα, ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το ΚΙΝΑΛ υποστήριξε ότι την κύρια ευθύνη δεν την φέρει ο υπουργός Εργασίας, αλλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα