Τρεις πιγκουίνοι θαυμάζουν τα εκθέματα σε μουσείο του Κάνσας Σίτι (βίντεο)

Το μουσείο Nelson-Atkins Museum στο Κάνσας Σίτι, αν και παραμένει κλειστό για τους ανθρώπους, άνοιξε τις πύλες του σε τρεις πιγκουίνους – τρόφιμους του τοπικού ζωολογικού κήπου.  

Μπορεί τα μουσεία σε όλο τον κόσμο να παραμένουν κλειστά στο κοινό, όμως οι υπεύθυνοι του Nelson-Atkins Museum of Art στο Κάνσας Σίτι βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να «ζωντανέψουν» τις άδειες αίθουσες. Προσκάλεσαν τρεις πιγκουίνους, τον  Bubbles (πέντε χρόνων), την Maggie

(επτά ετών) και τον Berkley (οκτώ χρόνων) για μια ξενάγηση στο μουσείο.

Οι πιγκουίνοι, του γένους Humboldt που βρίσκονται συνήθως στις παραλιακές περιοχές του Περού και της Χιλής, διένυσαν την απόσταση από τον Δημοτικό Ζωολογικό Κήπο της πόλης στο μουσείο, όπου τους υποδέχτηκε ο διευθυντής για να τους καλωσορίσει στα ισπανικά –«για να νοιώσουν σαν στο σπίτι τους» εξήγησε στη συνέχεια.

Οι φρακοφόροι επισκέπτες βρήκαν την επίσκεψη ενδιαφέρουσα, σύμφωνα πάντα με τον διευθυντή του ζωολογικού κήπου. «Τους λείπουν οι επισκέπτες του κήπου» εξήγησε ο διευθυντής, ο οποίος παρατήρησε ότι οι πιγκουίνοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα του Καραβάτζο ενώ αντίθετα περιφρόνησαν τον Μονέ.

Το βίντεο με τους πιγκουίνους «αναστάτωσε» το ίντερνετ και συγκέντρωσε -μέχρι πριν από λίγες ώρες- περισσότερα από 750.000 views.

{https://youtu.be/zOqUoo96ssQ}

Φωτογραφίες: Gabe Hopkins / Nelson-Atkins Museum of Art in Kansas City, Missouri

Keywords
Τυχαία Θέματα