Τραγωδία στα Τέμπη: Συνεχίζονται οι έρευνες - «Υπάρχουν τρεις ακόμα σοροί στο βαγόνι»

Πιθανό ενδεχόμενο να μην βρεθούν ποτέ κάποιοι νεκροί στα Τέμπη, εκτιμά διασώστης. Πότε θα «μιλήσει» το DNA.Συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη (2/3) η αναζήτηση και ο εντοπισμός και άλλων ανθρώπων που αγνοούνται, ή έχουν χάσει τη ζωή τους στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σημειώνεται πως η επιχείρηση έρευνας…

Κατά τη διάρκεια της έρευνας επιχείρησαν χθες 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 3 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και 2 ομάδες της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, ενώ συνεχής είναι

η παρουσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας.

Πότε θα μιλήσει το DNA

Παράλληλα, το μεσημέρι της Πέμπτης (2/3) αναμένεται να ταυτοποιηθούν οι σοροί των θυμάτων της αμαξοστοιχίας στα Τέμπη που έχουν ανασυρθεί έως τώρα, με τη διαδικασία του DNA, από την αστυνομία σε συνεργασία με την ιατροδικαστική υπηρεσία, στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου που τηρείται σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών.

Με το πέρας της διαδικασίας, οι σοροί θα παραδοθούν τους συγγενείς τους.

Μέχρι τώρα, ο τραγικός απολογισμός έχει ανέλθει στους 44 νεκρούς, ενώ υπάρχει και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος στο OPEN.

«Σύμφωνα με την ιατροδικαστική υπηρεσία στο νεκροτομείο υπάρχουν 44 νεκροί, επίσης και ένας σάκος με διάσπαρτα μέλη, είτε είναι χέρια είτε πόδια, που δεν γνωρίζουμε ακόμα αν ανήκουν στα ήδη υπάρχοντα πτώματα είτε σε κάποια από αυτά που θα ανασυρθούν. Το έργο της πλήρους διερεύνησης δεν έχει τελειώσει, δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε.

Σχετικά με την κατάσταση των τραυματιών, σημείωσε πως από το Γενικό Νοσοκομείο πήραν εξιτήριο 3 άτομα, 15 νοσηλεύονται και δύο είναι στην εντατική με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Στο Πανεπιστημιακό υπήρχαν 39 άτομα, έμειναν τελικά 25, εκ των οποίων οι 4 είναι στην Εντατική με κακώσεις και αναπνευστικά προβλήματα. «Ας ελπίσουμε ότι θα σταθεροποιηθεί η κατάστασή τους» είπε ο κ. Γιαννακόπουλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τραγωδία, Τέμπη, Συνεχίζονται, - Υπάρχουν,tragodia, tebi, synechizontai, - yparchoun