Τουρκία: Παρενόχλησαν πλοία στις Οινούσσες - Υπερπτήσεις με οπλισμένα μαχητικά (Βίντεο)

Συνεχίζουν οι τουρκικές προκλήσεις με πλοίο της Τουρκίας στις Οινούσσες να παρενοχλεί ελληνικό αλιευτικό, ενώ ταυτόχρονα έγιναν υπερπτήσεις με οπλισμένα μαχητικά.

Οι τουρκικές προκλήσεις δεν έχουν τέλος και το πρωί της Πέμπτης ένα πλοίο της Τουρκίας παρενόχλησε ένα ελληνικό αλιευτικό και ένα σκάφος της Frontex, ενώ έγιναν και υπερπτήσεις με οπλισμένα μαχητικά. Μάλιστα, όπως αναφέρει το politischios.gr, πρόκειται για ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής, το οποίο πέρασε στις ελληνικές ακτές και συγκεκριμένα στις Οινούσσες.

Έτσι,

το πλοίο της γείτονα χώρας, μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών και Έλληνες ψαράδες αλλά και πλήρωμα σκάφους της Frontex, είδαν τους επικίνδυνους ελιγμούς που πραγματοποίησε.

Στη συνέχεια όμως πλησίασε τα δύο σκάφη και ζήτησε τη Frontex και το ελληνικό αλιευτικό να απομακρυνθούν, γιατί βρίσκονται σε τουρκικά νερά.

Αμέσως λοιπόν, στο σημείο έσπευσε σκάφος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου, για να ελέγξει το σκηνικό που δημιουργήθηκε. Τότε, δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής εμφανίστηκε στο σημείο, με την ένταση να ανεβαίνει.

Επομένως, επί τέσσερις ώρες τα δυο σκάφη της Τουρκίας πραγματοποιούσαν επικίνδυνους ελιγμούς, και «στόχευαν» κυρίως το σκάφος των Ελλήνων ψαράδων. Παρόλα αυτά, δεν παρέλειψαν να παρενοχλήσουν με ακραίο τρόπο το σκάφος του λιμεναρχείου Χίου και εκείνο της Frontex. Μετά όμως από ώρα προκλήσεων, απομακρύνθηκαν από τα ελληνικά νερά προς το λιμάνι του Τσεσμέ.

Μάλιστα, ο Παράσχος Καραμπουρνιώτης κατέγραψε σε βίντεο την τουρκική προκλητικότητα και παραχώρησε στο politischios.gr το αντίστοιχο ντοκουμέντο. Επιπλέον, την στιγμή που πλησιάζει το δεύτερο τουρκικό σκάφος, ακούγεται να λέει στο βίντεο ότι «δε μας έφτανε ένας, ήρθε κι άλλος».

Ακόμη, υπήρξε μπαράζ υπερπτήσεων στα ελληνικά νησιά το πρωί της Πέμπτης, από οπλισμένα μαχητικά της Τουρκίας. Συγκεκριμένα, σε διάστημα 20 λεπτών δύο τουρκικά F-16 πέταξαν επτά φορές πάνω από την Πάτμο, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και το Αγαθονήσι.

Παράλληλα, οι υπερπτήσεις έγιναν σε ύψος άνω των 17.000 ποδών, αλλά παρόλα αυτά ένα από τα μαχητικά, πέταξε σε απόσταση 6.000 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι.

Στη συνέχεια όμως, αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

Δείτε το βίντεο με την παρενόχληση του ελληνικού αλιευτικού και του σκάφους της Frontex.

{https://youtu.be/dmlBBNfZIXQ}

Keywords
Τυχαία Θέματα