Τουρκία: Η λίρα κατρακυλά επικίνδυνα έναντι του δολαρίου και του ευρώ

Η λίρα της Τουρκίας κατρακυλά με τους ίδιους ρυθμούς του 2018, όταν η χώρα είχε μεγάλη νομισματική κρίση.

Στη Τουρκία η λίρα κατρακυλά πολύ επικίνδυνα. Μάλιστα, ο ρυθμός είναι ανάλογος με εκείνον του Αυγούστου του 2018, όταν η γείτονα χώρα έζησε μια μεγάλη νομισματική κρίση.

Επιπλέον, το 1 δολάριο έφτασε στο επίπεδο των 7.24 λιρών, το μεσημέρι της Τετάρτης (06/05/20), σε αντίθεση με το πρωί που οι συναλλαγές γίνονταν με ισοτιμία 1 προς 7.21.

Μάλιστα, τα ΜΜΕ της Τουρκίας αναφέρουν πως το δολάριο έχει

υποτιμηθεί κατά 22%, από τις αρχές του μήνα.

Παρόλα αυτά, αντιμετωπίζει πρόβλημα και με το ευρώ. Συγκεκριμένα, υποτιμήθηκε κατά 20% από την 1η του μήνα έως σήμερα σε σχέση με το ευρώ.

Επίσης, ο παρουσιαστής του Fox Haber τόνισε πως δεν θα γίνουν ανακοινώσεις από την πλευρά της κυβέρνησης, καθώς προτιμά να κρατήσει σιγή ιχθύος

«Όλοι ξέρουμε πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάποιο πραξικόπημα άλλωστε είδαμε πως αντέδρασε ο λαός σε απόπειρα πραξικοπήματος», είπε στη συνέχεια. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «απλά η κυβέρνηση έχει ως σημαντικότερο στόχο να μην συζητηθεί τίποτα για όσα συμβαίνουν στην οικονομία κι αλλάζει την ατζέντα».

Ο υπουργός Οικονομικών όμως της Τουρκίας, διαβεβαίωσε τους ξένους επενδυτές πως δεν θα υπάρχουν capital controls. Ταυτόχρονα, υποστήριξε ότι τα αποθέματα στην κεντρική τράπεζα είναι υπεραρκετά για την κάλυψη των χρεών.

Keywords
Τυχαία Θέματα