Τουρκία: Εκδηλώσεις και τελετές μνήμης για τον Κεμάλ Ατατούρκ

Ποιο είναι το μήνυμα του Τούρκου προέδρου για την επέτειο από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούκ.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημοσίευσε μήνυμα με αφορμή την 81η χρονιά του θανάτου του ιδρυτή της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.

Ο κ. Ερντογάν στο μήνυμα του ανέφερε τα εξής:

«Τιμούμε με σεβασμό τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στην 81η χρονιά του θανάτου του».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ότι ο Ατατούρκ κέρδισε την εκτίμηση όλων εντός και εκτός της χώρας, ήταν ένας ηγέτης που αγαπούσε την εθνική

βούληση και οι ίδιοι πρέπει να διδάξουν καλά τον Ατατούρκ στους νέους και τα παιδιά. Ο κ. Ερντογάν υπογράμμισε τις δύσκολες συνθήκες της περιόδου της ίδρυσης της Δημοκρατίας της Τουρκίας και έκανε αναφορά στη σημασία της ενότητας ότι πρέπει να μεταφερθεί στις επόμενες γενιές.

Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε ότι το τουρκικό έθνος είναι αποφασισμένο για να προστατέψει την πατρίδα και τη σημαία και η Δημοκρατία της Τουρκίας με τη δύναμη από την ιστορία συνεχίζει την πρόοδο και την ανάπτυξη παρόλες τις παρεμποδίσεις.

Ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι ο τουρκικός λαός με αποφασιστικότητα προστατεύει τη Δημοκρατία της Τουρκίας και κάνει άλματα για την ανάπτυξη της χώρας.

Τέλος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε για άλλη μια φορά την ευγνωμοσύνη προς τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ και προς άλλους ήρωες.

Keywords
Τυχαία Θέματα