«Τουρισμός για Όλους»: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Ξεκίνησε η διαδικασία για τη δήλωση συμμετοχής των παρόχων για το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους». Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού «Τουρισμός Για Όλους» που υλοποιεί το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς ήδη ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής των παρόχων.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε, οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Τουρισμού www.tourism4all.gov.gr

μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης. Σημειώνεται πως η πλατφόρμα αναπτύχθηκε από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά σε 250.000 δικαιούχους και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Τουρισμού «στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό και στοχεύει μέσω του προγράμματος στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ενίσχυση των τουριστικών ροών και στην επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Ιουλίου.

Επιδοτήσεις έως 120 ευρώ ανά άτομο

Υπενθυμίζεται πως ο Χ.. Θεοχάρης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα είχε αναφέρει: «Επιδοτούμε κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο».

«Υπολογίζουμε ότι η υλοποίηση του προγράμματος "Τουρισμός για Όλους" θα παρέχει εφέτος περίπου ένα εκατομμύριο διανυκτερεύσεις. Οι οποίες, με απόλυτα διαφανή, αδιάβλητο και δίκαιο τρόπο, θα κατανεμηθούν στους 250.000 δικαιούχους Έλληνες πολίτες με ηλεκτρονική κλήρωση», είχε σημειώσε ακόμα ο αρμόδιος υπουργός.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως παράλληλα με το παραπάνω «πακέτο» «τρέχει» και ο κοινωνικός τουρισμός από τον ΟΑΕΔ για την περίοδο 2020-2021 για πάνω από 300.000 δικαιούχους.

Keywords
Τυχαία Θέματα