«Τουρισμός για Όλους»: Επιδότηση διακοπών σε όλη τη χώρα - Ποιοι οι δικαιούχοι

«Πρεμιέρα» για το «Τουρισμός για Όλους». Τι πρέπει να ξέρετε για διάρκεια, δικαιούχους - αιτήσεις και τα ποσά των επιδοτήσεων του νέου προγράμματος.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξητων αιτήσεων ένταξης στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», καθώς σήμερα ξεκίνησε ήδη η διαδικασία για τη δήλωση συμμετοχής των παρόχων.

Οι αιτήσεις συμμετοχής τους υποβάλλονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Τουρισμού - που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης - www.tourism4all.gov.gr,

όπως ανακοινώθηκε.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», προϋπολογισμού 30 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά σε 250.000 δικαιούχους και υπολογίζεται ότι θα προσφέρει περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις, ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του Ιουλίου.

Με αυτόν τον τρόπο το Υπουργείο Τουρισμού «στηρίζει έμπρακτα τον ελληνικό τουρισμό και στοχεύει μέσω του προγράμματος στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, στην ενίσχυση των τουριστικών ροών και στην επιδότηση της διαμονής σε καταλύματα όλων των κατηγοριών ανά την επικράτεια, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως πάροχοι, προσφέροντας ειδικές τιμές».

Κατά την ίδια ανακοίνωση «είναι η πρώτη φορά που το Υπουργείο Τουρισμού υλοποιεί πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού».

Τι πρέπει να ξέρετε

Διάρκεια: Η διάρκεια του προγράμματος είναι, αρχικά, εξάμηνη. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκε πως ο «τουρισμός για Όλους» αφορά στο διάστημα από τις 15 Ιουλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου. Ωστόσο είναι πιθανό να υπάρξει παράταση, με στόχο και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Δικαιούχοι: Ο «Τουρισμός για Όλους» απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των πολιτών, καθώς το 90% των πολιτών εκτιμάται πως μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα. Ειδικότερα, το κριτήριο συμμετοχής είναι 16.000 ευρώ για ετήσιο ατομικό εισόδημα και από 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο.

Επιδότηση: Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες για το πρόγραμμα, η επιδότηση είναι για το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεων. Θα μπορεί δε να φτάσει στα 120 ευρώ ανά άτομο.

Θεοχάρης: Διττή η στόχευση του προγράμματος

«Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι, για πρώτη φορά, διατίθενται 30 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 Έλληνες να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από πανέμορφους προορισμούς, σε όλη τη χώρα», ανέφερε σχετικά με το πρόγραμμα ο αρμόδιος υπουργός στην προ ημερών συνέντευξη τύπου από την Σαντορίνη.

«Με τον "Τουρισμό για Όλους" η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα ότι το κύριο μέλημά της είναι η βελτίωση των συνθηκών ζωής του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα σήμερα, μετά από την επώδυνη περιπέτεια της πανδημίας. Ποτέ πριν ο θεσμός του κοινωνικού τουρισμού δεν είχε ενισχυθεί με κρατική μέριμνα σε τέτοια έκταση και με ένα τόσο μεγάλο κονδύλι.

Βεβαίως, το πρόγραμμα "Τουρισμός για Όλους" έχει μια διττή στόχευση, καθώς εκτός από τους 250.000 δικαιούχους, αποσκοπεί στην τόνωση της τουριστικής κίνησης προς όφελος και των επιχειρήσεων του κλάδου. Διότι, μέσω της επιδοτούμενης διαμονής για ένα τόσο μεγάλο αριθμό φιλοξενούμενων, θα ενισχυθεί η ρευστότητα των τουριστικών επιχειρήσεων του κλάδου, με επιπλέον πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές οικονομίες. Και, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, κατ' αυτό τον τρόπο εν τέλει προστατεύονται πολλές θέσεις εργασίας», είχε σημειώσει μεταξύ άλλων ο Χάρης Θεοχάρης.

Υπενθυμίζεται, τέλος, πως παράλληλα με το παραπάνω «πακέτο» «τρέχει» και ο κοινωνικός τουρισμός από τον ΟΑΕΔ για την περίοδο 2020-2021 για πάνω από 300.000 δικαιούχους.

 

Keywords
Τυχαία Θέματα