Μαρκέλλα: Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει την στιγμή που αφήνεται ελεύθερη από την απαγωγέα

Ένα νέο βίντεο για την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Νέο βίντεο δείχνει την 10χρονη Μαρκέλλα την στιγμή που την αφήνει ελεύθερη η απαγωγέας της, ύστερα από την εξαφάνιση του παιδιού.

Μάλιστα, το βίντεο έρχεται στη δημοσιότητα από το τηλεοπτικό κανάλι Open και δείχνει τη γυναίκα την στιγμή που αφήνει το κορίτσι.

Υπενθυμίζεται πως η γυναίκα που άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα βρέθηκε από την αστυνομία το μεσημέρι της Τετάρτης (17/6)

στην Παραλία Κατερίνης, καθώς φέρεται να διέφυγε εκεί, μετά την αρπαγή και την απελευθέρωση του παιδιού.

Μάλιστα, είχε νοικιάσει ένα μικρό δωμάτιο προ τριών ημερών στην περιοχή, αναφέρει ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Ακόμη, η ίδια είχε ξυρίσει σχεδόν όλο το κεφάλι της, καθώς προσπάθησε με κάθε τρόπο να ξεγελάσει τους αστυνομικούς, ώστε να μην την εντοπίσουν γνωρίζοντας, προφανώς, πως υπάρχουν στοιχεία για αυτή.

Μέχρι στιγμής, η ίδια κρατείται στη ΓΑΔΘ, ενώ μαραθώνια χαρακτηρίζεται η κατάθεση της.

Επίσης, ο τηλεοπτικός σταθμός ANT1 μετέδωσε ότι η γυναίκα μένει στην ίδια γειτονιά την 10χρονη, ενώ η μητέρα και ο πατριός της Μαρκέλλας διατηρούσαν στενές φιλικές σχέσεις μαζί της κατά το παρελθόν.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με πληροφορίες το λάθος που οδήγησε στον εντοπισμό της είναι πως κάλεσε ταξί για να την μεταφέρει από τη Θεσσαλονίκη στην Παραλία της Κατερίνης.

Επιπλέον, οι αστυνομικοί ερευνούν το σπίτι της και περιμένουν να αποκαλύψουν το κίνητρο της απαγωγής.

Ακόμη, φαίνεται πως αναχώρησε κατευθείαν από την Θεσσαλονίκη, λίγο μετά την απελευθέρωση της Μαρκέλλας.

Το χρονικό

Τα ίχνη της μικρής Μαρκέλλας είχαν χαθεί από το μεσημέρι της 11ης Ιουνίου, όταν επέστρεφε από το σχολείο στην περιοχή Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκης.

Η 10χρονη εντοπίστηκε λίγο πριν τις 09:00 το πρωί του Σαββάτου σε πρατήριο καυσίμων επί της οδού Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, ερχόταν από το παραλιακό μέτωπο και ανέβαινε την οδό Ρωσίδη, όταν τη σταμάτησαν θαμώνες του βενζινάδικου.

Τα ναρκωτικά και τα ερωτήματα

Τα ναρκωτικά που ανιχνεύθηκαν στην μικρή Μαρκέλλα προκαλούν πολλαπλά ερωτηματικά στις αρχές.

Καταρχάς, πρόκειται για ένα συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών, γνωστό και ως «speedball», τα οποία δρουν ανεξάρτητα.

Παράλληλα, ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 αποκαλύπτει πως τα ηρεμιστικά χάπια που δόθηκαν στη 10χρονη προκαλούν αμνησία και επιφέρουν μείωση των αναστολών.

Στον αντίποδα, η κοκαΐνη που χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Παρόλα αυτά, τα συγκεκριμένα ευρύματα προκαλούν πολλαπλά ερωτηματικά στις αρχές.

Αρχικά, οι αστυνομικοί ερευνούν μήπως η συγκεκριμένη χορήγηση ναρκωτικών φανερώνει κάτι για το κίνητρο της αρπαγής, ενώ μελετάτε και το ενδεχόμενο μήπως οι δράστες δεν γνώριζαν την αντικρουόμενη επίδραση που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό αυτά τα ναρκωτικά.

Ακόμη, τις ίδιες απορίες έχει και ο ιατροδικαστής και και γιατρός δημόσιας υγείας, Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος μίλησε στο τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο ίδιος ανέφερε ότι «ως ιατροδικαστές είπαμε ότι εφόσον βρέθηκε με αυτή την αστάθεια το παιδί, υπήρχε ισχυρή ένδειξη για προηγηθείσα χορήγηση ουσιών. Άριστα έγιναν τοξικολογικές εξετάσεις και διαπιστώθηκαν ουσίες».

Ταυτόχρονα, δήλωσε πως «δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να χορηγηθεί κοκτέιλ ουσιών. Για να εξουδετερώσει την αντίσταση του θύματος, του χορήγησε μια κατασταλτική ουσία. Παράλληλα να του χορηγήσει και διέγερση θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της, ίσως εδώ ξεφεύγει».

Επίσης, διευκρίνισε ότι «για αυτό θα πρέπει να μελετηθεί η τοξικολογική εξέταση στο σύνολό της. Όχι μόνο ποιοτικό, τι ουσίες χορηγήθηκαν, αλλά και ποσοτικά. Εφόσον διαπιστώθηκαν ουσίες, το επόμενο βήμα είναι να διαπιστωθεί αν είναι όλως πρόσφατη η χρήση, σχετικά πρόσφατη ή υπάρχουν και ενδείξεις παλαιότερης χρήσης; Πρέπει να αναμένουμε το αποτέλεσμα που θα δείξει».

Την επιμέλεια διεκδικεί ο αδερφός

Την επιμέλεια της 10χρονης Μαρκέλλας διεκδικεί ο 26χρονος αδερφός της, ο οποίος το πρωί της Τρίτης έφτασε στο δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να υποβάλει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα Ανηλίκων.

Όπως δήλωσε η δικηγόρος του αδερφού της μικρής, Ανθούλα Ανάσογλου, υπήρξε ακρόαση από την Εισαγγελέα Ανήλικων που συνοδεύτηκε από μεγάλη συζήτηση και ετοιμάζεται αίτηση για την επιμέλεια της μικρής, αν τυχόν δεν κριθεί κατάλληλο το περιβάλλον της μητέρας.

«Θα γίνει έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον. Προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς» δήλωσε η δικηγόρος.

Επιπλέον, η κ. Ανάσογλου πρόσθεσε πως «ζητήσαμε άδεια να την επισκεφτούμε στο Ιπποκράτειο όταν οι συνθήκες ωριμάσουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα