Δύο οι δομές υγείας με κρούσματα στην Αττική - Τουλάχιστον 28 στην κλινική στο Περιστέρι

Τουλάχιστον 28 είναι τα κρούσματα κορονοϊού σε κλινική στο Περιστέρι σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά. Κρούσματα και σε κλινική στα νότια προάστια.

Για τουλάχιστον 28 κρούσματα κορονοϊού σε κλινική στο Περιστέρι έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της αποψινής ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα. Εξ αυτών τα 11 αφορούν στο προσωπικό της κλινικής «Ταξιάρχαι»,

ενώ αναμένεται η εξέταση ακόμη 45 δειγμάτων τουλάχιστον.

Ο κ. Χαρδαλιάς πρόσθεσε πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας ενώ η κλινική τέθηκε ήδη σε καραντίνα. «Παρακολουθούμε και τα υπόλοιπα δείγματα, όλες οι κινήσεις που χρειάζονταν είναι σε εξέλιξη», είπε ο κ. Χαρδαλιάς

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο ελέγχεται και μια δομή υγείας στα νότια προάστια, με 400 τροφίμους και 170 εργαζόμενους, όπου εντοπίστηκε τουλάχιστον ένα κρούσμα του νέου ιού. 92 από τα πρώτα δείγματα που ελήφθησαν ήταν αρνητικά.

Και για τις δύο περιπτώσεις θα ανζητηθούν ευθύνες πρόσθεσε ο ίδιος. «Εκπτώσεις στην άσκηση των καθηκόντων όσων διαχειρίζονται ανθρώπινη ζωή δεν πρόκειται να υπάρξουν για κανέναν», ανέφερε.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε και τον οικισμό Ρομά Νέα Σμύρνη Λάρισας, ανακοινώνοντας ότι παρατείνεται μέχρι τις 30 Απριλίου η καραντίνα σε τμήμα του οικισμού.

Νωρίτερα, από την πλευρά του κ. Τσιόδρα ανακοινώθηκαν συνολικά 55 νέα κρούσματα στη χώρα, καθώς και τέσσερις νέοι θάνατοι από τον Covid-19.

Εισαγγελική παρέμβαση

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών Βαγγέλης Ιωαννίδης διέταξε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για να αναζητηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες των υπευθύνων των δύο κλινικών.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα ερευνηθεί εάν υπήρξε παραβίαση των μέτρων πρόληψης για την διάδοση ασθενειών που προβλέπονται στο άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα.

Δείτε εδώ την εισαγωγική τοποθέτηση του κ. Χαρδαλιά από το υπ. Υγείας:

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα