Κορονοϊός: Στους 125 οι νεκροί στην Ελλάδα - 55 νέα κρούσματα

Τον απολογισμό του 24ωρου για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο Σωτήρης Τσιόδρας το απόγευμα της Πέμπτης. Καταγράφηκαν ακόμη 55 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 4 νέοι θάνατοι.

Τα στοιχεία από τον τελευταίο απολογισμό για την πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα παρουσίασε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ανακοίνωσε, τα νέα κρούσματα

είναι 55 - τα περισσότερα σε δομή υγείας στο Περιστέρι - με τον συνολικό αριθμό να διαμορφώνεται πλέον σε 2.463. Οι νεκροί ανήλθαν στους 125 καθώς καταγράφηκαν 4 νέοι θάνατοι.

Οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 52. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. Εξ αυτών, 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 57 ασθενείς έχουν εξέλθει από την εντατική.

«Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνησή μας»

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι ένας σημαντικός στόχος της επιδημιολογικής επιτήρησης αλλά και της επαγρύπνησής μας για το νέο ιό είναι η ανίχνευση και ο περιορισμός επιδημιών σε υγειονομικές μονάδες, σε κλειστές δομές, σε χώρους φροντίδας ευπαθών πληθυσμών. Ιδίως στις δομές Υγείας συστήνεται αυξημένη επαγρύπνηση από τους υγειονομικούς για να αναγνωριστούν ύποπτα περιστατικά.

«Στεναχωρούμαι να λέω ότι απρόσεκτες συμπεριφορές όλων μας οδηγούν σε εστιακές αναζωπυρώσεις. Εάν συνεχίσουμε έτσι δεν θα ησυχάσουμε. Σε δύο πρόσφατες περιπτώσεις επιδημίας σε χώρους όπου δεν υπήρξε η αντίστοιχη επαγρύπνηση που θα περιμέναμε από ευαισθητοποιημένους υγειονομικούς, έγινε το κακό. Δεν είναι δυνατόν να χαλαρώνουμε και να χάνουμε την επαγρύπνησή μας, να ανάβουν συνεχώς εστίες μετάδοσης. Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων είναι άδικη για όλους όσους προσέχουν», τόνισε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι «όλα τα δεδομένα σε αυτήν τη φάση που η επιδημία στη χώρα μας υποχωρεί τονίζουν την ανάγκη επαγρύπνησης σε όλους τους τομείς της κοινωνίας».

Τι είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας για τη χρήση μάσκας

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό ανακοίνωσε επίσης ότι σε περιοχές όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός, όπως τα ΜΜΜ, τα σούπερ μάρκετ και άλλοι κλειστοί χώροι, συστήνεται η χρήση της μάσκας.

Διευκρίνισε πως η χρήση της μάσκας, σαν συμπληρωματικό μέτρο στην επόμενη φάση, δεν καταργεί τα λοιπά μέτρα που έχουνσ υσταθεί όπως το να μην να αγγίζουμε το πρόσωπο κλπ.

Σημείωσε επίσης ότι θα υπάρξει επικοινωνιακή στρατηγική για τη σωστή χρήση της μάσκας. Δίνοντας περιληπτικά κάποιες οδηγίες, τόνισε πως όταν κάποιος τις χρησιμοποιεί πρέπει να καλύπτει πλήρως τη μύτη και το στόμα, καθώς και να πλένει τα καλά τα χέρια πριν βάλει και αφού αφαιρέσει τη μάσκα.

Όλες οι ειδήσεις για τον κορονοϊό στο iEidiseis.gr

Διαβάστε ακόμη:

13033: Τι πρέπει να γράφει το sms για την απαγόρευση κυκλοφορίας

Έντυπο δήλωσης μετακίνησης: Πού θα το βρείτε για εκτύπωση

Κορονοϊός: Αυτά είναι όλα τα νέα δεδομένα για τα συμπτώματα

Κορονοϊός: Έχω συμπτώματα, τι πρέπει να κάνω

Σούπερ μάρκετ: Το νέο ωράριο λειτουργίας ως τις 25 Απριλίου

Keywords
Τυχαία Θέματα