Το ιατρικό ανακοινωθέν για το θάνατο της 29χρονης λεχώνας από αλεργικό σοκ

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Αυτά είναι τα αίτια θανάτου της 29χρονης λεχώνας

Από πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχές εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής - ισχαιμικής βλάβης πέθανε η 29χρονη λεχώνα που υπέστη ανακοπή εξαιτίας αλλεργικού σοκ, μετά τον τοκετό, στο νοσοκομείο Κατερίνης.

Το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο της 29χρονης.

Η ανακοίνωση του «Ιπποκράτειου»

«Σας ενημερώνουμε ότι η ασθενής με τα αρχικά Κ.Ε., ετών 29, η οποία διακομίσθηκε στις 22.11.2019, από το Γ.Ν. Κατερίνης στη ΜΕΘ Ενηλίκων του Νοσοκομείου μας, λόγω παρατεταμένης ΚΑΡΠΑ, μετά από καισαρική τομή και αναφερόμενη χορήγηση φαρμακευτικών παραγόντων, απεβίωσε σήμερα, 28.11.2019 και ώρα 7.45, με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχών εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών».

Υπενθυμίζεται ότι η κοπέλα γέννησε με καισαρική τομή στο νοσοκομείο της Κατερίνης και της χορηγήθηκε αντιβιοτικό φάρμακο στο οποίο ήταν αλλεργική. Ο οργανισμός της άρχισε να αντιδρά αρνητικά, με αποτέλεσμα να υποστεί ανακοπή και να οδηγηθεί στην Εντατική. Εσπευσμένα διακομίστηκε από την Κατερίνη στο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης όπου υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και διαπιστώθηκε ότι υπέστη εγκεφαλικό οίδημα λόγω της αντίδρασης του οργανισμού της στο φάρμακο.

ΕΔΕ διέταξε ο Κοντοζαμάνης

Σημειώνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, έπειτα από εντολή του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Ο πεθερός της άτυχης νεαρής, μιλώντας στο τοπικό σάιτ «Ντελάλης» τόνισε ότι πρόκειται για «τραγικό ιατρικό λάθος των γιατρών της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης, καθώς ήταν σαφώς και ξεκάθαρα σημειωμένο ότι ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση».

Keywords
Τυχαία Θέματα