Οι 7 προτάσεις του Πρετεντέρη για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Ο Γιάννης Πρετεντέρης απορρίπτει μία επανεκλογή Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας - Ποια ονόματα προτείνει μέσα από «Τα Νέα»

Με άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο Γιάννης Πρετεντέρης απορρίπτει το σενάριο επανεκλογής του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας.

Επιχειρηματολογεί υπέρ της θέσης αυτής, θέτοντας δύο προϋποθέσεις για τον νέο ΠτΔ:

«ΠΡΩΤΟΝ, να μη λειτουργεί ο Πρόεδρος ως δεύτερος πόλος αμφισβήτησης του Μητσοτάκη μέσα στην παράταξη του Μητσοτάκη. Αρκετά ακριβά το πλήρωσε ο πατέρας του με τον παλαιό Καραμανλή και ο ίδιος

με τον Παυλόπουλο.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, να μην χρησιμοποιηθεί μια συναινετική εκλογή ως σωσίβιο σωτηρίας μιας μη συναινετικής αντιπολίτευσης ακόμη και στο επίπεδο των εντυπώσεων.»

Ο κ. Πρετεντέρης σημειώνει επίσης πως «η ευρύτερη συναίνεση είναι πολιτικό μέγεθος και πιστοποιείται στην πράξη. Δεν χρειάζεται να αποτελεί συνταγματικό κανόνα ώστε να επιβάλλεται ενδεχομένως καταναγκαστικά», ενώ τονίζει για τον πρωθυπουργό: «Αποδέχεται την πολιτική ευθύνη να αναζητήσει για την προεδρία ένα πρόσωπο ευρύτερης συναίνεσης. μακάρι να το κάνει».

Αντί του κ. Παυλόπουλου, ο Γιάννης Πρετεντέρης αντιπροτείνει μία άλλη σειρά ονομάτων για να αναλάβει το πόστο του «πρώτου πολίτη» της χώρας. «Ουδείς αμφισβητεί άλλωστε ότι γενικά υπάρχουν πολλοί καλοί υποψήφιοι», σημειώνει.

Ο λόγος για τους Σαμαράς, Καραμανλή, Γεννηματά, Βενιζέλο, Παπαδήμο, Δαμανάκη, Διαμαντοπούλου «και αρκετοί άλλοι ή άλλες που θα μπορούσαν να αποδειχθούν μια χαρά διάδοχοι του Παυλόπουλου. Τίποτα δεν τους λείπει».

Ωστόσο, λέει στη συνέχεια ο αρθρογράφος: «Δεν ξέρω αν ανταποκρίνονται όλοι στο προφίλ που αναζητεί ο Μητσοτάκης».

Keywords
Τυχαία Θέματα