Το δόγμα της Tina Turner

Χθες ενημερωθήκαμε από τον γνωστό για τις ροκ μουσικές προτιμήσεις του υφυπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο, πως η κυβέρνηση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα ακολουθεί το «δόγμα του Sting».

«Η Έλλαδα έχει ζωτικά συμφέροντα και ένοπλες δυνάμεις. Σε καταστάσεις έντασης όπως αυτές, πρέπει να ισχύει το δόγμα Sting, ξέρετε ποιος είναι ο Sting; Ο τραγουδιστής των Police. Ποιο είναι αυτό το δόγμα; Αυτό που έλεγε αυτό το τραγούδι, πολύ γνωστό σε όλους, κάθε σου αναπνοή και κάθε σου κίνηση εγώ θα την παρακολουθώ.

Αυτό είναι το δόγμα που πρέπει…every breath you take,every move you make, i will be watching you, αυτό πρέπει να κάνουμε τώρα».

Δεν γνωρίζουμε εάν οι υπουργοί μεταξύ τους ακολουθούν το έτερο δόγμα, αυτό της Tina Turner, εάν δηλαδή όταν συνταντιούνται στο υπουργικό συμβούλιο ανταλλάζουν φιλοφρονήσεις υπό τους ήχους του «you are simply the best» για τους μέχρι στιγμής χειρισμούς στα μείζονα εθνικά μας θέματα, σε προσφυγικό και ελληνοτουρκικά.

Για την κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και την επανασύστασή του έξι μήνες μετά, για την αλλαγή πέντε υπευθύνων διαχείρισης του προσφυγικού, για την εξαγγελία κλειστών κέντρων για τους αιτούντες άσυλο τα οποία τελικά θα είναι «πολυλειτουργικά» ελέω φόβου ακύρωσης της κοινοτικής χρηματοδότησης για παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Ή για την αναστολή των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για να ενεργοποιηθούν εκ νέου δύο ώρες μετά από το Μέγαρο Μαξίμου, για τη μη διάψευση του Ερντογάν στα περί συνεννόησης με την κυβέρνηση για να μην πάει κανείς στα Ίμια, τη δήλωση ότι το Uruc Reis παρασύρθηκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα από τον άνεμο – που φυσούσε αντίθετα - και για μία σειρά από άλλες κυβερνητικές αβελτηρίες.

Δε χρειάζεται πάντως να διαθέτει κανείς μαντικές ικανότητες για να συμπεράνει πως εάν η κυβέρνηση δεν αρχίσει στα μείζονα ζητήματα να υιοθετεί το απλό δόγμα της σοβαρότητας, σύντομα οι πολιτικές δυνάμεις αλλά και οι πολίτες θα ακούν τις εκκλήσεις για συναινέσεις στα εθνικά και θα σκέφτονται να υιοθετήσουν το δόγμα Barbara Streisand – Donna Summer, «enough is enough».

Keywords
Τυχαία Θέματα