Θεσσαλονίκη: Κλειστά τέσσερα σχολεία μετά από κρούσματα ψώρας

Προσωρινό λουκέτο σε τέσσερα δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη αποφασίστηκε από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου μετά από κρούσματα ψώρας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival.gr, τα κρούσματα αφορούν δύο μαθητές νηπιαγωγείου και δημοτικού που είναι αδέρφια.

Το σχολικό συγκρότημα στον Εύοσμο αποτελείται από συνολικά πέντε σχολεία,

τρία δημοτικά και δύο νηπιαγωγεία. Μιλώντας στο thestival.gr ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, εμφανίστηκε καθησυχαστικός για τα δύο κρούσματα και τόνισε πως «πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό».

Πρόσθεσε πως επειδή τα τέσσερα από τα πέντε σχολεία του συγκροτήματος έχουν κοινές εισόδους, κοινούς χώρους και κοινές τουαλέτες, αποφασίστηκε τριήμερο λουκέτο (Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή) για καθαρά προληπτικούς λόγους από τον δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Σε ό,τι αφορά το πέμπτο σχολείο του συγκροτήματος, το 20ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, αποφασίστηκε να παραμείνει κλειστό μόνο την Παρασκευή, προκειμένου να γίνει απολύμανση του κτηρίου.

Τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό που εντοπίζεται σε σχολείο της Θεσσαλονίκης μέσα σε διάστημα περίπου τεσσάρων μηνών.

Τι είναι η ψώρα

Η ψώρα είναι μεταδοτική παρασιτική νόσος του δέρματος από το άκαρι της ψώρας, με πιο συχνά συμπτώματα την έντονη φαγούρα και τα κόκκινα εξανθήματα. Τα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν στο μεγαλύτερο τμήμα του σώματος ή μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως οι καρποί, ανάμεσα στα δάκτυλα ή στη γραμμή της μέσης. Το κεφάλι μπορεί να προσβληθεί, αλλά αυτό συμβαίνει συνήθως μόνο στα παιδιά.

Η ψώρα είναι μία από τις τρεις πιο κοινές δερματικές διαταραχές στα παιδιά, ενώ μεταδίδεται μετά από σχετικά παρατεταμένη άμεση επαφή του δέρματος με ένα μολυσμένο πρόσωπο (τουλάχιστον 10 λεπτά).

Πηγή: Θεσσαλονίκη: Κλειστά τέσσερα σχολεία μετά από κρούσματα ψώρας - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα